Gombás vadas (hús nélkül) durum spagettivel






Imádom a vadas mártást, persze hús nélkül. Legutóbb barna rizskeverékkel fogyasztottam, most gombával próbáltam ki. Az eredmény: isteni.

Már csak az van hátra, hogy valahogy a nyers vegán változatát is kitaláljam és elkészítsem, mert úgy mégiscsak élő és tápanyagdúsabb.

A vadas mártáshoz:

Hozzávalók: 1 zeller, 3 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál kókusz olaj, 3 evőkanál barna nádcukor, 1 nagy evőkanál mustár, 4 evőkanál tejföl, himalaya só, bors, babér levél

Elkészítés: A hagymát, zellert és sárgarépát aprítógépben apróra daráljuk (vagy lereszeljük, vagy apróra vágjuk). A 2 ek. olajon megkaramellizáljuk a 3 ek. barna nádcukrot, majd a felaprított zöldségeket is beletesszük, kissé pirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele 1-2 levél babérlevelet és egy zöldségleves kockát adunk hozzá (én a dm-eset használok, mert abban nincsen adalékanyag, pl. nátrium-glutamát). Az egészet felfőzzük, majd amikor puhák a zöldségek, összeturmixoljuk az egészet. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, majd összeforraljuk még egyszer és készen is van.

Közben elkészítjük a gombát:

Hozzávalók: 500 gramm csiperke gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, himalaya só, fűszerek ízlés szerint, 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A gombát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Az olíva olajba belekeverjük a himalaya sót és fűszereket, majd ebbe beleforgatjuk a gombát. Csöpp olajon egy kis vöröshagymát megdinsztelünk, rádobjuk a bepácolt gombát, ráreszeljük a fokhagymát, majd megpirítjuk az egészet. Ha kész van, leöntjük a felesleges olajat. A fűszeres pácolt gombát a vadas mártásra téve tálaljuk graham vagy tönkölyspagettivel. Én a graham lisztből készült spagettihez spenóttal színezett spagettit is kevertem.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM