Hatalmas adag salátával fogyasztottam ezt a fincsi tofu gyrost (sült tofu szeletek görög módra) melyet vegetáriánusok is bátran fogyaszthatnak.
A görög salátába is tofu került feta sajt helyett, észre sem lehetett venni a különbséget.
Laktató főétel, ajánlom!
Hozzávalók:
3-4 szelet füstölt tofu, görög fűszerkeverék, 2 evőkanál olívaolaj, olívabogyó, paradicsom, uborka, kapor, fél cikk fokhagyma, magtejföl (vagy natúr joghurt), himalaya só, saláta
Elkészítés:
A görög fűszerkeveréket belekeverjük az olíva olajba, majd bepácoljuk a tofu szeleteket, végül kisütjük őket. A tzatzikihez a magtejfölbe kaprot szórunk, belereszeljük a fokhagymát, majd az uborkát lereszeljük, és besózzuk, állni hagyjuk 5-10 percig, és kinyomkodva a tejfölbe tesszük.
A görög salátához a paradicsomot, uborkát, 1 szelet tofut elkockázunk, majd egy tálba tesszük. Rakunk bele még olívabogyót is, és az egész ebédet salátaágyon tálaljuk.
Nagyon jól esett! 🙂
Jó étvágyat!