Grillezett zöldségek, zöldségnyárs






Ma ebédre csak zöldségeket fogyasztottunk, grillezett, zöldségnyárs formájában.

Nagyon finom volt.

Nyársra fűztem őket, megfűszereztem, és be a sütőbe.

Hozzávalók: burgonya, édesburgonya (batáta), hagyma, lilahagyma, paprika, paradicsom, cukkini (+ lehet padlizsán, sárgarépa… vagy bármi. 🙂 ), grill fűszerkeverék (nátrium-glutamát mentes), szőlőmagolaj

Elkészítés: A zöldségeket felaprítjuk. A kemény zöldségeket (pl. burgonya, édesburgonya) előfőzzük kicsit, de vigyázni kell, hogy csak éppen egy kicsit, mert ha túlfő, akkor a nyársra már nem lehet felhúzni. Közben elkészítjük a fűszerpácot: grill fűszerkeveréket összekeverünk szőlőmagolajjal. A felaprított zöldségeket a burgonyafélékkel együtt a fűszeres szőlőmagolajjal elkeverjük, hogy mindenhova alaposan jusson.

A zöldségeket nyársra húzzuk, és sütőben megsütjük. Akinek van grill fokozat, az süsse azon. Tábortűz felett sütve is nagyon finom.

Jó étvágyat. 🙂

grillezettzoldsegek500

grillezettzoldsegek500-2

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!