Gyömbéres-fahéjas almaleves vaníliás kölesgombóccal






Annyira finom! Én fő étkezésként fogyasztottam, utána gyerkőcök is jöttek, és rávetették magukat a tányérra. Azt hiszem, rendszeresen terítékre fog kerülni, főleg ilyen hideg időkben ezekkel a finom melegítő fűszerekkel.

Gyorsan elkészíthető, mert nem főtt levesről van szó. Régebben még én is úgy készítettem az almalevest, hogy megfőztem, behabartam. Persze most már tudom, hogy erre semmi szükség nincs. Akármilyen egészséges is az alma, főzés hatására minden lúgosító gyümölcs is savasító hatásúvá válik.

Jobb tehát nyersen elkészíteni. Krémességét a kesudió adja a levesnek, ez amolyan krémesítő tejszín helyettesítő.

Gyömbéres-fahéjas almaleves:

Hozzávalók: 2 nagyobb alma, víz, citromlé, kis marék kesudió, gyömbér, fahéj, vanília por, icipici csipet himalaya só, méz

Elkészítés: A kesudiót vízzel összeturmixoljuk, hogy tejes állagot kapjunk. Utána az almákat meghámozzuk, és beleturmixoljuk a kesutejszínbe. Annyi vizet adunk hozzá még, hogy leves sűrűségű állagot kapjunk. Hozzáteszünk egy icipici csipet himalaya sót (jobban kihozza az ízeket), ízesítjük ízlés szerint az alábbiakkal: vanília por, fahéj, gyömbér, méz, citromlé

Tálalásnál a levesbe lehet friss alma kockákat szórni, és meghinteni fahéjjal.

Vaníliás kölesgombóc:

Hozzávalók: 1 csésze köles, fél csésze rizstej, 1,5 csésze víz, csipet himalaya só, xilit vagy méz, vanília por, (ha van bio citromod, egy kis citromhéjat is reszelhetsz bele)

Elkészítés: A kölest jó alaposan megmossuk (2-szer, 3-szor is) hideg vízben, majd a rizstej-víz keverékében (2-szeres mennyiségű, mint a köles) feltesszük főni. Hozzáadunk ízlés szerinti édesítőt (xilitet vagy mézet), majd egy kis vanília port teszünk hozzá (ha van, bio citromhéjat is). 10-15 perc alatt meg is fő. Utána kicsit kihűtjük, majd gombócokat formálunk belőle, és az almaleveshez tálaljuk. Ez teszi igen laktatóvá, fő fogássá is egyben.

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Gyömbéres-fahéjas almaleves vaníliás kölesgombóccal”

  1. Klári szerint:

    Kedves Nóra!

    Nagyon tetszenek a receptjeid, az oldalad hatására egyre jobban érdekel engem is a nyers ételek készítése. Azonban nálunk van egy bökkenő, mégpedig az, hogy a kisfiam allergiás a diófélékre. Mivel lehet helyettesíteni az ételekben ezeket az anyagokat. A napraforgómag is képes ugyanolyan krémessé tenni az ételt, mint a kesudió?

    A másik kérdésem az aszalással kapcsolatos lenne. Nézegettem milyet érdemes venni, de nem igazán tudok dönteni, mivel még nincs tapasztalatom ezen a téren. Többféle ajánlást láttam már, de horribilis összeg sajnos nem áll rendelkezésemre. 20 e forintig bezárólag kapható aszalógépekről esetleg van valamilyen tapasztalatod? Te milyet használsz?

    Köszönöm előre is a válaszokat!

    Üdv: Klári

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Klári! Köszönöm! 🙂
    Igen, a nyers ételek világa nagyon varázslatos, új erőre kap tőle az ember.
    A napraforgómagnak kicsit erőteljesebb íze van, pl. krémlevesekbe nem ajánlom, de magtésztákhoz tehető bátran szerintem. A kesudió a legkrémesebb. Az avokádó is nagyon jól krémesít (érett).
    Én Excalibur aszalógépet használok, előtte 5 tálcás Hauser volt. Ezzel nem tudtam folyékonyakat aszalni, vagyis igen, zsírpapíron, de kicsit körülményes volt, és nincs rajta hőfokszabályozó, tehát eléggé felmelegedik, ami az enzimeknek már nem jó. Viszont előnye, hogy olcsó, kb. 9-10 e Ft volt.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM