Házi pestós cukkinispagetti






Itt van az ablakomban már közel egy hete egy csokor bazsalikom, és még nem csináltam belőle semmit, de most megkívántam. Most egy három napos böjt után jólesik egy ilyen finom friss, könnyű ebéd.

Ebédre fogom enni, de előkóstoltam már, és mennyei íze van. Ez is amolyan “muszájelkészíteni” étel. Szívből ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikomlevél, egy kis marék fenyőmag és kesudió (vagy dió), kb. 2 gerezd fokhagyma, a sajtos íz eléréséhez egy kis inaktív sörélesztő pehely (kihagyható), himalaya só, annyi extra szűz olívaolaj, hogy turmixolható legyen. Nem baj, ha darabos marad, úgy az igazi :), cukkini

A legfontosabb hozzávalók:

Turmixoljuk össze:

Elkészítés: Az alapanyagokat tegyük egy turmix edénybe és turmixoljuk össze. A cukkinit spirálozzuk le, vagy vágjuk vékony csíkokra, majd forgassuk össze a bazsalikomos házi pestóval. Tetejét díszíthetjük bazsalikommal, én még szórtam rá egy kis fenyőmagot is. Paradicsom szeletekkel körítettem.

Jó étvágyat! 🙂

A végeredmény:




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Házi pestós cukkinispagetti”

  1. Kállay Ildikó szerint:

    Ez egy mennyei eledel volt Nóri <3

Szólj hozzá, mondd el véleményed!