A legrettegett betegség manapság, a rák. A népesség igen nagy százalékát sújtja sajnos különféle daganatos, degeneratív betegség, tumor, rák – nevezzük sokféleképpen.
A rák a civilizált társadalom többnyire gyógyíthatatlannak kikiáltott kórja, régebben, míg az ember természetközeli életmódot folytatott, természetes táplálékokat részesített előnyben, addig a rák ismeretlen maradt. Ugyanez a helyzet a vadonban élő állatoknál. Számukra is szinte ismeretlen ez a betegség.
Egyedül az „okos és civilizált” ember az, akit a sok betegség jobbról-balról környékez, és hanyatlásba dönt.
Míg egészségesek vagyunk, nem is nagyon próbálunk meg változtatni az életmódon. Csak amikor már megtörténik a baj. NAGY HIBA!
Annak szeretnék néhány tippet nyújtani most rövidebb címszavakban, akik tudatosan szeretnek élni, és nem szeretnének a rák áldozatává válni.
***
Mit tegyél:
– Egyél minél több friss, feldolgozatlan zöldséget és gyümölcsöt. Próbáld meg úgy átszervezni étkezésed, hogy táplálékaid legalább 70-80 %-a nem főtt, hanem élő ételekből áll.
– Fogyassz napi rendszerességgel élő csírákat. A csírák vitamin- és enzimbombák, védenek a rákkeltő anyagoktól. Főként a brokkoli csírában található szulforafán nevű anyag az, ami elismert rákellenes anyag. Nyers brokkoliban és brokkoli csírában található nagyobb mennyiségben.
– Fogyassz sok sötétkék és piros színű gyümölcsöt (fekete berkenye, áfonya), melyeknek magas az antocián és flavonoid tartalma.
– Igyál naponta min. 2-3 liter tiszta vizet, hogy a mindennapi mérgek kimosódhassanak a szervezetből.
– Tarts rendszeresen méregtelenítő napokat, esetleg böjtöt (ehhez kérd szakember segítségét).
– Mozogj rendszeresen! Így nő szervezeted oxigénellátása, a rák pedig nem szereti az oxigéndús környezetet (ld. Otto Warburg munkássága, aki azért kapott Nobel díjat, mert felfedezte, hogy a rákos sejtek oxigén nélküli környezetben szaporodnak. (Oxigénterápiának, plusz oxigénbevitelnek még nagyon jó a helyes légzés és az oxigénes víz)
– Egyél sok-sok klorofillt! Nem viccelek. A klorofill a növények zöld festékanyaga, melyben rengeteg oxigén található. Klorofillban gazdag növények a zöld levelek, és a búzafű is. Fogyassz naponta frissen préselt búzafű levet! A Zöld turmixok is nagyszerű táplálékok.
***
Amiket iktass ki!
– Kerüld a cukrot! Közvetlenül ugyan nem bizonyított a rákkeltő hatása, ám cukorbetegségbe dönthet, a szervezetet legyengítheti, savasít, ami már kedvező a rák kialakulásának.
– Kerüld a savasító élelmiszereket! Próbáld meg szervezeted lúgosan tartani. Lúgosíts rendszeresen.
– Csökkentsd vagy iktasd ki étrendedből a húst és tejet. (a közhiedelemmel ellentétben nem egészségesek)
– Kerüld a bolti műkajákat, adalékanyagos dolgokat, nitrites felvágottakat, aszpartammal édesített dolgokat … stb.
– Ne dohányozz, ne igyál alkoholt! (ennek már-már evidensnek kellene lennie)
– Mosolyogj sokat, szeress, ápold emberi kapcsolataidat, próbálj meg stresszmentesen élni!
***
A felsorolás biztosan nem teljes, ezért szeretném, ha megosztanád Te is velünk, hogy mi az, amit elkövetsz azért, hogy ne kerülj a rákbetegek közé.