Egyszer már írtam a honlapon a chia magról, hogy ki fia borja, és miért tartozik a superfoodok közé, sőt egy receptet is közzétettem: a mangós chia pudingot. Most íme egy újabb chia maggal készült recept: kakaós chia puding – cukormentes, csak természetes alapanyagokból (szokás szerint) 🙂
Az elkészítése pár perc, csupán kb. 15-20 percet kell utána várni, hogy a chia mag megkösse a folyadékot, és zselés legyen, így pudingszerűvé álljon össze a massza.
Kislányommal, Norcsikával, ma uzsonnára ettük.
Hozzávalók:
fél banán, kb. 2,5 dl növényi tej (én rizstejet használtam), méz vagy más egészséges édesítő (pl. stevia vagy juharszirup) ízlés szerint, csipet vanília por, csipet fahéj, 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor, 4 evőkanál chia mag, 1 evőkanál zabkorpa
díszítéshez: szelet banán, málna, kókuszreszelék, goji berry bogyó. (De természetesen a díszítés rád van bízva).
Elkészítés:
A banánt a rizstejjel, mézzel, vanília porral, fahéjjal és kakaóporral összeturmixoljuk, majd belekeverjük a zabkorpát és a chia magot. Egy tálba tesszük, és megvárjuk, míg a chia mag megduzzad, és a masszánk pudingszerű nem lesz.
Laktató, alacsony kalóriatartalmú és finom desszert, egészséges nassolnivaló. Ajánlom kipróbálásra!
Jujj, ez nagyon isteni lett! köszönöm a receptet. Repertoárba felvéve. 🙂
🙂