Tökfőzelék mintára készült ez a fincsi cukkinifőzelék, nyers tökfőzelék receptet már olvashattatok itt az oldalon.
Mivel a cukkini és a tök nem áll rokonságban messze egymástól, így ha nincs otthon tök, cukkiniből is nyugodtan készítheted.
Finom lúgosító recept friss élő alapanyagokból.
Hozzávalók:
1 kis cukkini, negyed lilahagyma, himalaya só, kb. 3 cm-nyi sárgarépa, egy szelet zeller, fél evőkanál miso, 4-5 szem kesudió, citromlé, egy szelet sárga húsú paprika, citromlé, kapor
Elkészítés:
A cukkinit legyaluljuk és besózzuk kicsit. A többi hozzávalót (lilahagyma, sárgarépa, zeller, miso, kesudió, citromlé, paprika) összeturmixoljuk botmixerrel úgy, hogy egy kis vizet adunk hozzá (nem sokat, csak hogy éppen elvigye a turmixgép), majd beleszórjuk a kaprot, és belekeverjük a kinyomkodott cukkinit.
Én friss, nyers aprócska brokkoli rózsákkal tálaltam.
Mivel a recept sok friss, nyers zöldséget tartalmaz, így kiváló a lúgosító hatása, nem beszélve a nyers brokkoli rákmegelőző hatásáról.
És még finom is! 🙂
Én eddig csak sima főző tökből készítettem el, és úgy is nagyon finom. Cukkinire nem gondoltam…Pedig rokonok..Imádom a főzelékféléket! Ezt kipróbálom cukkinivel is.