Kapros cukkinifőzelék nyersen






Tökfőzelék mintára készült ez a fincsi cukkinifőzelék, nyers tökfőzelék receptet már olvashattatok itt az oldalon.

Mivel a cukkini és a tök nem áll rokonságban messze egymástól, így ha nincs otthon tök, cukkiniből is nyugodtan készítheted.

Finom lúgosító recept friss élő alapanyagokból.

Hozzávalók:

1 kis cukkini, negyed lilahagyma, himalaya só, kb. 3 cm-nyi sárgarépa, egy szelet zeller, fél evőkanál miso, 4-5 szem kesudió, citromlé, egy szelet sárga húsú paprika, citromlé, kapor

Elkészítés:

A cukkinit legyaluljuk és besózzuk kicsit. A többi hozzávalót (lilahagyma, sárgarépa, zeller, miso, kesudió, citromlé, paprika) összeturmixoljuk botmixerrel úgy, hogy egy kis vizet adunk hozzá (nem sokat, csak hogy éppen elvigye a turmixgép), majd beleszórjuk a kaprot, és belekeverjük a kinyomkodott cukkinit.

Én friss, nyers aprócska brokkoli rózsákkal tálaltam.

Mivel a recept sok friss, nyers zöldséget tartalmaz, így kiváló a lúgosító hatása, nem beszélve a nyers brokkoli rákmegelőző hatásáról.

És még finom is! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Kapros cukkinifőzelék nyersen”

  1. Szaffina szerint:

    Én eddig csak sima főző tökből készítettem el, és úgy is nagyon finom. Cukkinire nem gondoltam…Pedig rokonok..Imádom a főzelékféléket! Ezt kipróbálom cukkinivel is.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!