Nem hittem volna, hogy ilyen finom lesz a karfiolpaprikás! Ha férjem húst eszik (őt nem sikerült „átcsábítanom” az élet naposabbik oldalára 🙂 ) akkor én magamnak kísérleti reform konyha órákat tartok.
Ez a fincsi karifolpaprikás is egy ideális ebéd húst tartalmazó étel helyett. Könnyű és nem terheli meg a gyomrot.
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol, 1 vöröshagyma, kis olívaolaj, pirospaprika, tengeri (vagy himalaya) só, kis tejföl (aki egyáltalán nem eszik tejterméket, az helyettesítheti pl. mandulatejföllel, vagy valami mással), 2 evőkanál liszt, fél dl növényi tej.
Elkészítés:
A karfiolt jól megmosom, és kis rózsáira szedem. Ezt követően a hagymát felaprítom, és cseppnyi olívaolaj és víz keverékén megdinsztelem, majd leveszem a tűzről és rászórok egy kis pirospaprikát, majd beleteszem a karfiolrózsákat és felöntöm vízzel. A karfiolt roppanósra főzöm, majd a tejfölt összekeverem a növényi tejjel és a liszttel, és ezzel sűrítem be.
Köretként pirított mandulával és napraforgómaggal szórt bulgurt tálaltam hozzá.
Egészséges és isteni!
Jó étvágyat kívánunk!