Karfiolpaprikás






Nem hittem volna, hogy ilyen finom lesz  a karfiolpaprikás! Ha férjem húst eszik  (őt nem sikerült “átcsábítanom” az élet naposabbik oldalára 🙂 ) akkor én magamnak kísérleti reform konyha órákat tartok.

Ez a fincsi karifolpaprikás is egy ideális ebéd húst tartalmazó étel helyett. Könnyű és nem terheli meg a gyomrot.

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol, 1 vöröshagyma, kis olívaolaj, pirospaprika, tengeri (vagy himalaya) só, kis tejföl (aki egyáltalán nem eszik tejterméket, az helyettesítheti pl. mandulatejföllel, vagy valami mással), 2 evőkanál liszt, fél dl növényi tej.

Elkészítés:

A karfiolt jól megmosom, és kis rózsáira szedem. Ezt követően a hagymát felaprítom, és cseppnyi olívaolaj és víz keverékén megdinsztelem, majd leveszem a tűzről és rászórok egy kis pirospaprikát, majd beleteszem a karfiolrózsákat és felöntöm vízzel. A karfiolt roppanósra főzöm, majd a tejfölt összekeverem a növényi tejjel és a liszttel, és ezzel sűrítem be.

Köretként pirított mandulával és napraforgómaggal szórt bulgurt tálaltam hozzá.

Egészséges és isteni!

Jó étvágyat kívánunk!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!