Kelkáposzta főzelék füstölt csicserikolbásszal és lencsecsírával






Reformosított kelkáposztafőzelék. Az eredeti recepten nem sokat kell változtatni, csupán annyit, hogy olaj helyett kókuszzsírt használunk a főzéshez, valamint fehér liszt helyett teljes kiőrlésűből használunk egy csöppöt.

A füstölt csicseri kolbásszal nagyon finom volt, és íme egy példa arra, hogy a csírákat szinte bárhol, bármikor, bármilyen ételnél felhasználhatjuk, még főtt ételnél is, ezzel is csak hozzátesz tápértékéhez.

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, kb. 3 evőkanál kókuzszsír, 3-4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 3-4 gerezd fokhagyma, kis majoranna, őrölt pirospaprika, víz, 1/3 rúd füstölt csicserikolbász, lencsecsíra, himalaya só, kevés növényi tej (pl. rizstej), 3-4 szem krumpli

Elkészítés: A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük, és sós vízzel együtt feltesszük főni. Közben elkészítjük a rántást: kókuszolajon egy kis teljes kiőrlésű lisztet megpirítunk, majd levesszük a tűzről és ráreszeljük a fokhagymát, mikor kissé kihűlt, akkor pedig rászórjuk a pirospaprikát. Felöntjük egy kis növényi tejjel (pl. rizstej) és vízzel és jól összekeverjük. Amikor majdnem megfőtt a kelkáposzta, hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, és megfőzzük ezt is, majd a rántást hozzá keverjük, és adunk hozzá egy kis majorannát. Az egészet összeforraljuk, és már készen is van.

Megjegyzés: kevesebb rántást használjunk, mint a hagyományos rántásos leveseknél, éppenhogy csak az ízéért tegyünk bele. Készítsd kicsit kevesebb vízzel a főzeléket, így kevesebb rántás is kell bele.

Füstölt csicserikolbásszal és lencse csírával tálaljuk.

Ő a füstölt csicseri kolbász, isteni íze van. Növényi kolbászok közül ő a kedvencem.

Hús nélkül nem kell lemondani a megszokott ízekről sem. Ezeket a termékeket sem mindig fogyasztjuk, de tény, hogy remek helyettesítője az igazi kolbásznak. Bármilyen főzelékhez, szendvicshez nagyon finom, de készíthető belőle füstölt ízű szendvicskrém, pástétom is. Az ára sem vészes, ez a darab 398 Ft volt. Sajnos nem minden bioboltban kapható, csak azokban, ahol hűtő van, mert hűtést igényel.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Kelkáposzta főzelék füstölt csicserikolbásszal és lencsecsírával”

  1. Horváth Kata szerint:

    Nem muszáj berántani, ha a krumpli egy részét összetöröd, az is besűríti a főzeléket!

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Köszi Kata! Igen, jó ötlet! 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM