Kesukrém






Isteni finom kesukrémet sikerült készítenem kesudióból.

Bármilyen desszerthez illik krémes krémként. Sőt, ez az alap továbbvariálható.

Nem kell főzni, ez a recept is pillanatok alatt összeállítható.

Nem kell hozzá más, csak …

Hozzávalók:

fél csésze kesudió, csipetnyi himalaya só, kb. 3 evőkanálnyi kókuszzsír, agavé szirup édesítőnek (de lehet stevia is)

Elkészítés:

Az alapanyagokat beletesszük egy kisebb tálba, és botmixerrel addig keverjük, míg krémesen lágy nem lesz, és már egyáltalán nem lesz darabos a kesudiótól.

Elég tömény, így önmagában csak kis mennyiség fogyasztható belőle, viszont mint az elején említettem, más édes finomságoknak kitűnő kiegészítője, öntetje lehet.

Ilyen egyszerű! Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

6 hozzászólás to “Kesukrém”

  1. Flofi szerint:

    Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a fél csésze kesudió az hány gramm vagy mekkora csészére vonatkozik (hány dl-es)? Köszönöm!

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia! Kb. 2 dl nálam egy csészényi mennyiség.

  3. Flofi szerint:

    Szia! Kipróbáltam és nagyon ízlik, elsőre kicsit töménynek éreztem, de nagyon jó! Tettem hozzá még egy kis fahéjat, gondoltam ártani nem árt, most készítem másodjára 🙂

  4. csitneki jánosné szerint:

    szia

    nagyon jo recept, de ezeket a hozzávalókat hol vásárolod meg?

  5. Vámosi Nóra szerint:

    Bioboltokban kaphatók ezek a dolgok. Agavé szirup helyett mézet is lehet használni. 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!