
Isteni finom kesukrémet sikerült készítenem kesudióból.
Bármilyen desszerthez illik krémes krémként. Sőt, ez az alap továbbvariálható.
Nem kell főzni, ez a recept is pillanatok alatt összeállítható.
Nem kell hozzá más, csak …
Hozzávalók:
fél csésze kesudió, csipetnyi himalaya só, kb. 3 evőkanálnyi kókuszzsír, agavé szirup édesítőnek (de lehet stevia is)
Elkészítés:
Az alapanyagokat beletesszük egy kisebb tálba, és botmixerrel addig keverjük, míg krémesen lágy nem lesz, és már egyáltalán nem lesz darabos a kesudiótól.
Elég tömény, így önmagában csak kis mennyiség fogyasztható belőle, viszont mint az elején említettem, más édes finomságoknak kitűnő kiegészítője, öntetje lehet.
Ilyen egyszerű! Jó étvágyat!
[…] kesukrém […]
Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a fél csésze kesudió az hány gramm vagy mekkora csészére vonatkozik (hány dl-es)? Köszönöm!
Szia! Kb. 2 dl nálam egy csészényi mennyiség.
Szia! Kipróbáltam és nagyon ízlik, elsőre kicsit töménynek éreztem, de nagyon jó! Tettem hozzá még egy kis fahéjat, gondoltam ártani nem árt, most készítem másodjára 🙂
szia
nagyon jo recept, de ezeket a hozzávalókat hol vásárolod meg?
Bioboltokban kaphatók ezek a dolgok. Agavé szirup helyett mézet is lehet használni. 🙂