Kókuszos csoki (egészséges, nyers, cukormentes)






A Facebookon láttam valahol egy hasonló finom csokit, ezt hoztam össze saját ízlés szerint egy plusz kakaóvajjal, hogy “törjön”. 🙂

Nagyon finom lett. Többféle variációban készíthető: pl. aszalt gyümölcsdarabokkal kiegészítve, mogyorósan, kókuszreszelék nélkül, plusz csokimázazva a tetején, chilivel, puffasztott rizzsel… stb.

A hozzávalók mennyisége ízlés szerint. A lényeg, hogy egy sűrű massza legyen, amit majd elterítünk sütőpapíron.

Hozzávalók: mandulatejből megmaradt mandulaliszt, kókuszreszelék (kevés), kókuszzsír, kakaóvaj, cukrozatlan kakaópor, méz

A mandulalisztet összekeverjük a kakaóporral (a száraz hozzávalókat), majd belecsurgatjuk a mézet, beleadagoljuk a kókuszzsírt és a megolvasztott kakaóvajat.

Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, vagy sütőpapírral fedett tányérra, ha nem sok a mennyiség, ellapítjuk laposra, és ezt az egészet dermedésig betesszük a fagyasztóba. Ez csupán néhány perc.

Dermedés után szeletelhető és azonnal fogyasztható.

Hasonló íze van, mint ennek a kókuszgolyónak, csak egy kicsit csokisabb: kókuszgolyó.

kokuszoscsoki500-1

kokuszoscsoki500-2




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!