Nagyon finom, morzsalékos kekszet készítettem.
Nem tartalmaz glutént, cukrot.
Nagyon finom!
Hozzávalók:
125 gramm kókuszzsír, 100 gramm méz (agavé vagy rizsszirup), 2 evőkanál eritritol, néhány csipet vanília por, csipet só, 40 gramm kókuszliszt, 40 gramm barna kölesliszt, 80 gramm sima kölesliszt, 90 gramm barna rizsliszt
Elkészítés:
A kókuszzsírt megolvasztjuk nagyon alacsony lángon, majd a mézet (agavé- vagy rizsszirupot) és eritritolt belekeverjük. A liszteket kimérjük, összekeverjük, sózzuk, vaníliázzuk, majd a megédesített kókuszzsírt is beleborítjuk a lisztes tálba. Összegyúrjuk az egészet, hogy ne legyen olyan ragadós, egy picit a hűtőszekrénybe tesszük.
Ezt követően kézzel golyókat formálunk, majd villával szétlapítjuk őket.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg a széle el nem kezd picit barnulni.
A tepsiből való kiszedésig várjunk, míg kihűl, különben könnyen széttörik.
Jó étvágyat! 🙂