Kókuszos-mákos alagút eperrel






Készítettem kókusztejet és máktejet, majd összeöntöttem őket

Nagyon jó párosítás, benne érezni a mák és kókusz ízét, igazán selymes, telt ízű növényi tej lett belőle.

Érdemes kipróbálni.

A megmaradt szárazanyagból készítettem ezt az alagutat. Ugyan az anyagok fő íze és java már ki lett, szedve, mégis érdemes elkészíteni, mert megfelelően ízesítve így is finom.

A máktejből megmaradt mákot összegyúrtam egy kis máktejjel, mézzel. Egy őzgerinc formába zacskót tettem, és a mákot belesimítottam az aljába. Erre epret tettem. A kókuszreszelékbe tettem egy kis vanília port, kókusztejet (nagyon keveset, épp, hogy csak nedvesítsen), annyi kókusz olajat és mézet, hogy összeálljon és gyúrható legyen. A kókuszos masszát az eperre borítottam, lenyomkodtam, hogy tömör legyen, és betettem kb. fél órára a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen és szeletelhető legyen.

Mutatós és finom sütemény, melyet természetesen lehet nem csak növényi tejekből megmaradt mákból és kókuszreszelékből készíteni, úgy még finomabbak. 🙂

Készül:

És kész van:

 És íme a máktej-kókusztej páros:




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!