A köleskörözött egészséges, gabonából készült kenyérre, vagy krékerre kenhető kennivaló.
Ebben a formában, ízben szinte tökéletes mértékben helyettesítheti a túrót. Akik csökkenteni szeretnék tejtermék fogyasztásukat, lúgosító táplálkozásuk részét képezheti ez a köleskörözött.
Hozzávalók (ízlés szerint):
1 csésze köles, só, pici bors, pici piros fűszerpaprika, vöröshagyma, kis fokhagyma, valódi citromlé (ez fogja megadni azt az enyhe savanykás ízt, amit a túró is ad), himalaya só
Elkészítés:
A kölest többszöri alapos átmosás és leöblítés után háromszoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni. Miután megfőtt és kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval.
Hűtőben tároljuk. Másnapra az ízek összeérnek, ekkor éri el tulajdonképpeni legfinomabb ízét.
Jó étvágyat!