Köleskörözött






A köleskörözött egészséges, gabonából készült kenyérre, vagy krékerre kenhető kennivaló.

Ebben a formában, ízben szinte tökéletes mértékben helyettesítheti a túrót. Akik csökkenteni szeretnék tejtermék fogyasztásukat, lúgosító táplálkozásuk részét képezheti ez a köleskörözött.

Hozzávalók (ízlés szerint):

1 csésze köles, só, pici bors, pici piros fűszerpaprika, vöröshagyma, kis fokhagyma, valódi citromlé (ez fogja megadni azt az enyhe savanykás ízt, amit a túró is ad), himalaya só

Elkészítés:

A kölest többszöri alapos átmosás és leöblítés után háromszoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni. Miután megfőtt és kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval.

Hűtőben tároljuk. Másnapra az ízek összeérnek, ekkor éri el tulajdonképpeni legfinomabb ízét.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!