Könyvajánló: A tavasz ízei (vegán szakácskönyv)






A nagy sikerű téli kötet után örömmel újságolom, hogy megjelent A tavasz ízei című vegán szakácskönyv, ismét sok finomsággal és jó tanáccsal.

Végre itt a tavasz! A téli álomból ébredező természet vitamindús zöldségei és gyümölcsei új életerővel töltik fel szervezetünket.

A zsenge, friss alapanyagok számos gasztronómiai újításra sarkallták a kötet szerzőit.

A finomabbnál finomabb receptekből vegánok (növényi étrenden élők) és vegyes táplálkozásúak, lisztérzékenyek, candidával, tej- és tojásérzékenységgel küzdők egyaránt meríthetnek ötleteket. Mivel a receptek egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószerrel és adalékokkal készült hozzávalókat, az egészségtudatos és a fogyókúrázó olvasók is bátran csemegézhetnek a magyar alapanyagokra épülő ételleírásokból.

A könyv:

– 184 oldalon 100 vegán receptet,

– értékes tippeket, fortélyokat,

– fitoterápiás tanácsokat,

– 50 színes ételfotót és 90 kisebb fotót tartalmaz.


Ízelítő a könyvből:

A könyvben található receptek:

  • Reggeli gabonaételek: kreol vargabéles, gluténmentes gofri, köleses túrógombóc eperöntettel, kukoricakása-torta tofukrémmel, “csokis” zabpehely, francia bundáskenyér, cseresznyés tejberizskehely, pudingos hajdinatorta, grízegér
  • Kenyérfélék: spenótos gözleme (török lepény), medvehagymás félhold, magvas mexikói calzone, szójabablisztes kenyér, tengerészcsomó, töltött kenyér, mákos-szezámos kölesrudacskák, tárkonyos pacsni, spárga focaccia, virslis “szőttes”, karobos kalács
  • Pástétomok: hamis tojáskrém, spárgapástétom, bazsalikomos hummusz (csicseriborsókrém), tönkölydarás napraforgó-pástétom, tavaszi zöldségkrém, sárgarépakrém, rebarbaravaj, medvehagymás kölespástétom, tárkonyos “sajtkrém”, pirított magvas pástétom
  • Levesek: kerékrépaleves, francia hagymaleves, spárgakrémleves, svájci sóskaleves pirított mandulával, tavaszi minestrone leves, reszelt zöldségleves kölessel, olasz zöldségleves spagettivel, karalábélevél leves, vízitormás raguleves, napraforgó-gombócos tavaszi leves, tavaszi tejszínes karalábéleves, mentás eperkrémleves
  • Főételek: csőben sült lestyános vajrépa, sült zöldséges burgonya, spenótos alagút, töltött cuini puliszkaágyon sütve, medvehagymás kölessel töltött gomba, zöldbabos lepény, karalábéfőzelék, sóskás rakottas, tavaszi thai tészta, cukkinis-spenótos lasagne, tavaszi “gerslitto”, spárga sárga mártással, kaporszósz knédlivel, spenótos cannelloni, rakott karalábé, kuszkusszal töltött tavaszi cukkini, cukkiniszuflé, töltött karalábé, spenótos bulgur kapros “sajtkrémmel”, mátika, grillezett tavaszi zöldsgek, csőben sült spárga
  • Feltétek: spenótos kölesfasírt, cukkinipogácsák, aszalt paradicsomos szejtán, répafasírt, mogyoróhagymás hajdinakrokett, indiai spenótfasírt, tavaszi rizsfasírt, zabpehelykolbászkák, búzahússzalámi, spárga zöld bundában, pikáns bulgurlabdák
  • Saláták: karalábésaláta, céklalevél-saláta, sárgarépa-uborka saláta kapros öntettel, citromos spárgasaláta, tofu tavaszi salátával, virslis tavaszi saláta, tavaszi reteksaláta, dióolajos sóskasaláta, török vajbabsaláta cukkinivel, cukkini tzatzikivel
  • Édességek: bodzás polentakorong, tavaszi gyümölcstorony, fekete-erdő torta, mandulakrém tavaszi gyümölcsökkel, Szandra-süti, virágos-epres palacsinta, tejes pite, kardamomos bukta, panna cotta eperrel, cseresznyés-karobos márványkuglóf, jostás pite, panettone (olasz kalács), tápiókás reparbarapuding, rebarbarás mignon, epres muffin, bodzaszörp

A könyv végén ismét Pintér Éva fitoterápiás tanácsait olvashatjuk, (prevenció és gyógyítás gyógy- és vadon növő növényekkel). Megtudhatjuk, melyek a legfontosabb tisztító hatású tavaszi növényeink, ezek közül melyek hatékony vesetisztítók és vízhajtók, és hogy mely növényeket érdemes fogyasztanunk, ha méregtelenítő kúrába kezdünk. 

A könyvet egy hasznos “Függelék” zárja, melyben a receptekben használt reformélelmiszerekről olvashatunk bővebb információt.

Nekem nagyon elnyerte a tetszésem a könyv, várva várom a nyári és az őszi kiadást is! 🙂

Rendeld meg Te is!
A könyv előjegyezhető A Nyitott Szemmel.hu weboldalon vagy a szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu e-mail címen.

Oszd meg a hírt a Facebookon is, biztosan sokan hálásak lesznek érte Neked! 😀




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezze a sütiket. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM