Már régebb óta érdeklődök a búzafű iránt, és már régebb óta fogyasztom a búzafűlevet.
Egy múltkori írásomban (Varázslatos búzafű, búzafűlé) már írtam a búzafű csodálatos hatásairól és termesztéséről. Azt, hogy napjainkban egyre többen fogyasztják a búzafű levét, és ismertté vált világszerte, tulajdonképpen Ann Wigmore-nak köszönhetjük.
Az ő könyvét Búzafű) szeretném most bemutatni, mely nekem is adott számos plusz tudnivalót erről a csodálatos növényről.
Olvasd el!
Néhány szó a szerzőről, Ann Wigmore-ról:
Ann Wigmore munkásságát Victoria Boutenko is nagyra becsüli. Nyers étel csodája című könyvében egy kisebb fejezetet szentel Ann Wigmore munkásságának bemutatására. Részletek:
„A nyers ínyencételek korszaka Ann Wigmore munkásságával kezdődött. Ő találta fel az aszalt sós „kekszeket”, krékereket magtejeket, élő édességeket. Ann Wigmore fedezte fel a turmixolt ételek, különösen a zöld levelek számos gyógyító jótéteményét is. Életének utolsó éveiben szinte kizárólag turmixolt ételen élet, amelynek nagy részét a zöld levelűek alkották … A turmixolt ételek kiváló egészségben tartották, és 2 órára (!!!) csökkentették éjszakai alvásigényét..”
Kitűnő fizikai állapotnak örvendett, és 82 éves korában sem volt még egyetlen ősz hajszála sem. Victoria Boutenko a XX. század legegészségesebb emberének nevezi. Ő volt az, aki kezdte népszerűsíteni a biokertészkedést, a komposztálást, nagy hangsúlyt helyezett a termőföld minőségére is. Kutatásainak középpontjában állt, hogy hogyan élhetünk a természettel összhangban.
„Dr. Ann Wigmore saját tanításához hűen élt, hiszen amit tanított, azt a saját életében is gyakorolta.”
***
És akkor most következzék híres könyve:
Ann Wigmore: Búzafű
Alcím: Hogyan termesszük és használjuk a búzafüvet a legteljesebb egészség és életerő megvalósítása végett (Mandala Véda Könyvkiadó)
Ajánló:
„Van egy keleti mondás, mely szerint: „néha a legegyszerűbb dolgok tűnnek a legnehezebbnek”. Így van ez az egészség alapjául szolgáló táplálkozás kérdéskörével is. Azonban a mai kor zavaros körülményei közt is csodálatos eredmények alappillére, a fiatalos életerő és természetes egészség szerény hordozója, a búza. Nyelvünk életnek nevezi civilizációnk e nélkülözhetetlen növényét. De ki ismeri ma már a letűnt évezredek titkát, az ősi Egyiptom, a jógikus India, Sumer és az esszénusok bölcsességét, mely szerint a búza egyetemes hordozója az életnek? E könyvből tényleges, gyakorlati tudáshoz jutunk egészségünk fenntartásához, helyreállításához, gyógyszerek és mesterséges vegyi anyagok nélkül. Kötetünk egészséget és harmóniát kínál minden olvasójának, egyszerűen és olcsón, hiszen néha a kevesebb a több.”
Tartalom:
1. A BÚZAFŰ ÉLÉNKÍTŐ EREJE
Nagyobb életerő, A búzafű meghosszabbíthatja életét, A betegség visszafordítása, Védelem a városi élet ártalmai ellen
2. ZÖLD SZÍN AZ ÉLETÉRT
A növény vére, A klorofill, Az új zöld forradalom, A mai termőtalaj és az ásványok, Barbara Moore kivételes teljesítménye
3. A BÚZAFŰ KLOROFILLJÁNAK MŰKÖDÉSE
A környezeti ártalmak elleni védekezés, Hogyan tisztítják a vért a búzafű enzimjei, Hogyan építi föl a vért a búzafű és hogyan serkenti az egészséges vérkeringést, A búzafű és a máj működése, A klorofill szagtalanító tulajdonságai
4. AZ ÉLET MEGHOSSZABBÍTÁSA ÉS FIATALODÁS BúZAFŰVEL
Táplálkozás és fiatalodás, Hosszabb élet, Búzafű enzimek és öregedés, Búzafű és a DNS helyreállítása, Búzafű a szabad radikálisok ellen, Épp oly fiatalok vagyunk mint a vérünk, Fiatalodás búzafűvel
5. KIVÁLÓ TÁPLÁLKOZÁS BÚZAFŰVEL
Fogyasztható fűgyökerek, A vitaminok legjobbika, Búzafű kontra új táplálkozás-kiegészítők, A búzafű vitamintartalma, A búzafű ásványianyag-tartalma, A búzafű aminosav-tartalma (fehérjetartalma), Kiváló táplálkozás a búzafű klorofilljával
6. CSODÁS GYÓGYULÁSOK A BÚZAFŰVEL
Búzafűvel a rák ellen, Az oxigénfelvétel és a rák, Véget vethet-e a búzafű a daganatokkal való küzdelemnek?, Feltöltődés nem pedig megtöltődés, Védelem a modern élet ártalmaival szemben
7. A BÚZAFŰ TERMESZTÉSE ÉS PRÉSELÉSE
Szobai konyhakert felállítása, A búzafű termesztése, Útmutató az ültetéshez, Ültetési tennivalók listája, Az elhasznált búzafű maradványainak komposztálása, Útmutató a komposztáláshoz, Komposztálási tennivalók listája, A búzafűlé készítése
8. A SOKOLDALÚ BÚZAFŰ
Étel s egyben gyógyszer, Receptek búzafűlével, Receptek, A búzafűlé megkönnyebbülést hoz, Búzafű-beöntés, Hogyan kell végrehajtani a búzafű-beöntést?, A búzafűlé egyéb fölhasználási lehetőségei
9. BÚZAFŰBÖJT: TISZTÍT, GYÓGYÍT ÉS A KIVÁLÓ TÁPLÁLKOZÁS RÉSZE
A búzafűböjt előkészületei, Testi változások a böjt alatt, A böjt kivitelezése, A böjt megtörése, Mit lehet enni és mit nem a böjt alatt, A búzafűböjt egy jellegzetes napja, Zöld italok és a fiatalítólé készítése, Fiatalítólé, Receptek