Könyvajánló – Dr. Edward Howell: Enzimtáplálkozás






Victoria Boutenko: Nyers étel csodája mellett a második kedvenc könyvemmé vált. Az enzimekről ugyan olvastam már néhány cikket, de ilyen részletes mélységekben azonban még nem volt alkalmam sehol sem olyan igazán behatóbban megismerni ezeket a csodálatos, ámde rendkívül hőérzékeny és meg nem becsült „anyagokat”.

Dr. Edward Howell: Enzimtáplálkozás című könyvéről van szó, melyet azóta nagy becsben tartok a könyvespolcomon.

Szeretek táplálkozással kapcsolatos könyveket, szakirodalmat olvasni. Főként olyanokat, melyben számomra is sok új információ található. Dr. Edward Howell Enzimtáplálkozás könyve ilyen.

Könyvek és cikkek százai szólnak a vitaminok és ásványi anyagokról, fontosságukról, ám szinte egy könyv és csupán csekély mennyiségű olvasnivaló szól az enzimek fontosságáról, holott sokkal több figyelmet érdemelnének. Legalább annyit, mint amennyit a vitaminok, ásványi anyagok.

Az enzimek fontosságáról még fogok cikket írni, ám annyit elöljáróban, hogy az enzimek nagyon hőérzékenyek, így a főtt ételek enzimtartalma NULLA. Biztosan hallottad már, hogy egyél minél több FRISS zöldséget és gyümölcsöt. Nemcsak a vitaminok miatt, hanem az enzimek miatt is. Az enzimek 48 celsius fok körül elpusztulnak, így nem számíthatunk jótékony hatásaira.

A szervezetben csaknem minden életfolyamathoz enzimekre van szükség. A gondolkodástól elkezdve, a sporttevékenységttől az emésztésig.

Dr. Edward Howell táplálékenzim-elmélete szerint az emberi enzimpotenciál véges és kimeríthető. Születésünkkor hatalmas enzimkészlettel indulunk, ám ezt az idők során „elpocsélkoljuk” elsősorban azzal, hogy enzimhiányosan táplákozunk, azaz szinte kizárólag főtt ételeket fogyasztunk.

Nem akarom most ebben a könyvajánlóban töviről hegyire részletesen leírni a könyv tartalmát, de mint mondtam, egy következő cikkben többet fogsz megtudni róluk.

A könyv ajánlója! Érdemes elolvasni:

Mitől öregszünk, és mi hiányzik modern étrendünkből, ami miatt olyan könnyen esünk degeneratív betegségek áldozatául? Az ételek mely természetes elemei jelenthetik a kulcsot az élet meghosszabbításához? Sok egyéb mellett ezeket a lenyűgöző kérdéseket feszegeti ez a fontos és időszerű könyv.

Amikor fiatalok vagyunk, a belsőleg, magunk termelte enzimek sejtmegújító hatásának köszönhetően szépek vagyunk, üdék és energikusak. Enzimjeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is. De korunk előrehaladtával belső enzimjeink kifogynak. Enzim-energiánk nagy részét meggondolatlanul elpazaroljuk életünk során. Az a szokás, hogy az ételt megfőzzük és vegyi anyagokkal feldolgozva esszük, valamint az alkohollal, kábítószerek és az egészségtelen ételek fogyasztása iszonyatos mennyiségű enzimet von el a véges készletből. Hacsak nem teszünk ez ellen, emésztő és betegségelhárító képességünk gyengül, ami akkut egészségügyi panaszokhoz vezethet. Sokan öregszenek idő előtt, vagy halnak meg középkorúan, akik visszaéltek enzimjeikkel.

A nyers étrend Dr. Howell több mint ötven évnyi kutatómunkáját és kísérleteit összegzi. A szerző elárulja, hogyan takarékoskodhatunk enzimjeinkkel, hogy fenntartsuk a belső egyensúlyt. Ahogy testünk visszanyeri erejét és életenergiáját, annál inkább fenn tudjuk tartani a normális testsúlyunkat, le tudjuk győzni a betegségeket és elő tudjuk segíteni saját gyógyulásunkat.

***

Te olvastad már a könyvet?




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Könyvajánló – Dr. Edward Howell: Enzimtáplálkozás”

  1. […] egyáltalán, szinte sehol nem olvasható, kizárólag a nagy tudású Dr. Edward Howell Enzimtáplálkozás című […]

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM