Könyvajánló: Élő ételek az egészségért






Néhány szó erejéig szeretném bemutatni nektek Brian R. Clement – Theresa Foy DiGeronimo: Élő ételek az egészségér című könyvét.

Alcím: A nyers növényi konyha titkai a fiatalság megőrzéséhez, és az egészség helyreállításához

Nagy igazságok és érdekességek találhatók a könyvben, ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik az élő, nyers ételek iránt, illetve szeretne egészségesen táplálkozni, enzimdúsan, oxigéndúsan.

Tudni kell, hogy a főtt ételekből hiányoznak az enzimek, melyek számos életfunkciónkhoz járulnak hozzá, valamint az oxigén, mely különlegesen fontos a sejtek  épségben tartásához. (De erről részletesebben még írni fogok 🙂

Nem lett ez a könyv nálam a No1, (talán azért, mert már sokat olvastam ebben a témában is, és olyan sokat nem tett hozzá tudásomhoz, inkább csak jobban kikristályosította a nézeteimet, megerősített abban, hogy az élő ételek mennyire fontosak) viszont szerintem érdemes elolvasni, főleg azoknak, akik még nem olvastak semmit sem a témában, nekik valószínűleg nagyon sok meglepő újdonság lesz benne.

A könyv hátoldalán található ajánló:

Az emberi test egy önmagát folyamatosan gyógyítani és megújítani képes szervezet, mely életerejét az elfogyasztott élelemből meríti. Ám amíg egyes ételek táplálják és energiával töltik fel, mások mérgekkel, vegyi anyagokkal és élettelen hulladékkal mérgezik. Különösképpen az enzimek és az oxigén az, ami hiányzik a túlfinomított, túlfőzött, vegyszerekkel telített élel­miszerekből. Az élő, vagy nyers ételek friss, vegyszermentes, nem főtt és nem hőkezelt éte­lek, melyek képesek mindennel ellátni a testet, ami az egészséghez és a megfelelő életerőhöz szükséges.

Az élő étrend számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj és, hogy olyan krónikus betegségekből gyó­gyítsák ki magukat, mint az asztma, vagy az arthritis. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is.

Ebben a könyvben megtalálja a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, módszer­tani útmutatót és több mint száz pompás receptet tartalmaz, melyek nehézség nélkül alkal­mazhatóak a szerencsés éghajlatú Magyarországon.”

A könyv az alábbi témákat dolgozza fel:

1. Amit régen nem tudtunk, de ma már igen

2. Tények az élő, nyers táplálékról

3. Éljünk hosszabban, jobban: program a test egészségéért

4. A gond néha a fejünkben van: program a szellemi egészség megteremtésére

5. A táplálék energiájának kiszámítása: élő ételek és a testsúly szabályozása

6. Hogyan váljunk az élő ételekkel vegetáriánussá?

7. A Hippokratész Egészségmegőrző Program előnyei

8. Már bevásárláskor gondoljunk az egészségünkre!

9. Élő ételek a konyhában

10. Étkezés otthon és házon kívül

11. Jó étvágyat! Receptek élő, nyers ételekből (előételek, kenyérfélék, vaj helyett, levesek, saláták, salátaöntetek, főételek, édességek, ivólevek és italok, a hozzávalók)

***

Te is olvastad már esetleg? Kérlek, oszd meg a véleményed!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!