Könyvajánló – Joan van Rooijen: Napeledel






Régóta vártam erre a könyvre: Joan van Rooijen: Napeledel (Élő Ételek szakácskönyve) című könyvére. Ami nekem van, az a második, bővített kiadás, és több, mint 500 (!!!) élő, nyers receptet tartalmaz.

Nagy meglepetésként ért a könyv, mert vékonyabb kivitelre számítottam, és egy vaskos, tartalmas, színvonalas könyvet kaptam. 🙂

Kevés recepthez van kép mellékelve, de nagyon érdekesek és változatosak a receptek. Sokat ki fogok belőle próbálni.

Ami nagyon tetszik, hogy a könyv elején 70 oldalnyi információ, tanács található a nyers táplálkozásról, amit mindenkinek tudni érdemes. Néhány címszó a témából:

– Miért van mindig éhségérzetünk, avagy miért sóvárgunk olyan gyakran ennivaló után?

– Hogyan tudhatjuk, milyen táplálék jó a számunkra?

– Miért nem jó csak gyümölcsöt fogyasztani?

– Miért ne együnk állati eredetű táplálékot?

– Megtanulhatunk-e nyers, Élő Ételt fogyasztani?

– Miért gyógyító hatású a Napeledel?

– Hogyan teremthetünk egyensúlyt a lúgos és savas táplálék között?

– Felnőhetnek-e a kisbabák nyers, élő étrenden?

– Milyen hatással van ránk a kenyér?

– Milyen szerepe van az ajurvédának a nyerstáplálkozásban?

– Szükséges-e B12 táplálékkiegészítő szedése?

– Fűszerezzük-e az ételeket? (só, fűszernövények és fűszerek, olajok és zsírok, édesítés)

Úgy gondolom, ez már önmagában is felkelti az érdeklődést, hiszen nagyszerű gondolatokra kaphatunk választ.

A könyv hátoldalán található ismertető, bemutató:

„A GLOBÁLIS LEHŰLÉST elősegítő konyhában a NAPELEDEL című receptkönyv utat mutat testünk természetesebb táplálásához. A könyv arról is szól, hogy az Élő Ételek fogyasztása során erősödik energiaszintünk, életerőnk, és kalória számolgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül betegségeinken.

A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az Élő Ételek természetes, ínycsiklandó ízét és illatát.

Az Élő Ételek konyhájában az ételkészítés új módszereivel ismerkedhetünk meg, de nem kell elfelejtenünk a finom és kedvelt hagyományos ételeket sem: ezek új formában, frissen és színesen itt is szerepet kapnak.

Hihetetlennek hangzik, de az Élő Ételek konyhája alkalmas arra, hogy a közismert hagyományos recepteket tiszta élő alapanyagokból is elkészítsük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot, tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből stb.

Táplálékunk legyen ÉLŐ, természetes, jó minőségű és tápláló!

Legyen nektár, táplálja szervezetünket, szellemünket, lelkünket és fokozza öntudatunkat!”

***

És néhány mondat a szerzőről, Joan van Rooijen-ről:

Joan van Rooijen:

„1943-ban született Hollandiában, Fizioterápiát tanult, majd nővérképzésben vett részt, főnővérként dolgozott, később pedig kórházi managementet tanult.

1988-ban mindenevőből vegetáriánus lett, és makrobiotikával foglalkozott. Amszterdamban az Iyengar Jóga Intézetben jógatanári diplomát szerzett.

1994-ben Gabriel Cousens Conscious Eating című könyvének olvasása nyomán ismerkedett meg az Élő Ételek filozófiájával. Attól a pillanattól kezdve a nyers táplálkozás nagy hatást gyakorolt életére. Külföldön éttermekben dolgozott és saját konyhájában kísérletezte ki a hagyományos nemzeti és nemzetközi receptek nyers változatait.

Életfilozófiája szerint a táplálék nemcsak testünket táplálja, hanem érzelmi világunkat, szellemi életünket és lelkivilágunkat is erősen befolyásolja. A táplálékok sajátossága, rezgése, íze, illata, színe nagy hatással van ránk.

Az Élő Ételek, a jóga és a pránájáma kölcsönösen kiegészítik egymást. Ezt a kölcsönösséget mágikus, kozmikus csodának nevezhetjük. Napi elmélkedésünk során ezt a mindennapi csodát végül egyre mélyebben érezzük át, egyre jobban segít a befelé fordulásunknak, megváltoztat, megújít, átalakít bennünket az egyre jobb irányába, egyensúlyt teremt testünkben-lelkünkben. Így teljes értékűek, egészségesek leszünk.

Akkor kinek jut még eszébe feltenni a kérdést: FŐZNI VAGY NEM FŐZNI? Ez a kérdés akkor már nem kérdés többé. „

A könyv 224 oldalnyi terjedelmű, vastag, spirálozott. Jó és öröm kézbe venni!

Milyen ételeket is találhatsz a könyvben?

– Innivalók és levek, Reggelik, Levesek, krémlevesek, Smoothie-k, Dióból és magvakból készült tej-, joghurt-, sajt- és vajfélék, Öntetek, mártások, majonéz, krémek, chutneyk és sambal, Saláták, vegán tészták, zöldségpürék, töltött zöldségek, zöldségtorták, pástétomok, burgerek, falafelek és vegi-különlegességek, kenyérfélék, édességek, különféle napi étrendek

+ Átmeneti táplálkozás

+ A csíráztatás ábécéje

Ajánlom szeretettel mindenkinek!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM