Már kapható és rendelhető Lénárt Gitta: Élő édességek könyve. Én egy újabb könyvpack-kal együtt rendeltem, és már nagyon vártam az érkezését. Az édességek ugyanis a gyengéim…
A könyvben nem csalódtam. Az Élő ételek könyve után egy újabb sikervárományos könyv ez, mely megmutatja az embereknek, hogy a hagyományos, egészségtelen alapanyagok nélkül is lehet ínycsiklandó, csodálatos finomságokat készíteni.
Ha valaki kézbe veszi, vagy csak rápillant, már egyből megüti a szemét a könyv borítója, a borító szépsége, színessége, mely már előre sejteti, hogy a könyvben milyen gazdag ételválasztékban lesz része.
Gitta bemutatkozása és egy rövid bevezető után a nyers, élő ételek áldásos hatásairól olvashat a kedves olvasó, sőt, a leggyakrabban feltett kérdésekre is megtalálhatod a választ, melyek az élő ételekkel való táplálkozás kapcsán felmerülhetnek benned.
Gitta ír arról, hogy milyen édesítőszereket lehet használni cukor helyett.
A könyvet néhány alaprecept vezeti be, melyekre a könyvben lévő receptek hivatkoznak, majd
- aszalt édességek
- gyümölcslapos finomságok és
- aszalógép nélkül készült édességek következnek:
- fagylaltok, szeletek, golyók
- gyümölcsös finomságok
- torták
- pudingok és krémek
A könyv a Bioenergetic Kiadó gondozásában jelent meg, megrendelhető a honlapjukról is: www.bioenergetic.hu
Én személy szerint már egy jó ideje foglalkozok élő ételek, azok között is egyre több élő édesség készítésével (sok recept még nincs fent a honlapomon), a könyv mégis mutat számomra újat.
A könyv hátoldalán lévő ajánló:
„Lénárt Gitta 2010-ben megjelent első, nagy sikerű kötete, az Élő ételek könyve néhány hét alatt a toplisták élére került, a szerzőt kiállításokra, bemutatókra és televíziós szereplésekre hívták. Óriási teljesítmény ez egy olyan országban, ahol a hagyományos konyha nehéz, húsos ételeket, cukros édességeket kínál. Úgy tűnik, hogy a rossz táplálkozási szokások káros hatásait megtapasztalva egyre többen keresnek olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetik egészségüket, karcsúságukat, ugyanakkor az ízlelőbimbóiknak is felejthetetlen élményt kínálnak.
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejtik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.”
Több élő ételes könyv van már a könyvespolcomon Gitta első Élő ételek könyvén túl (Angela Stokes: Élő ételfinomságok könyve, Victoria Boutenko: A nyerskonyha legjobb receptjei, Joan van Rooijen: Napeledel), de ez design-ra, megjelenésre, tartalomra is felülmúlja őket.
Ha érdekel a könyv, ha kíváncsi vagy a könyv élő bemutatójára, akkor 2011. május 27-én 18.00 órakor az alábbi meghívón található helyszínen Te is részt vehetsz.
A könyvet pedig vásárold meg akár saját magadnak, akár barátnőnek, feleségnek, édesanyának, anyósnak ajándékba. Igényes és hasznos ajándék.