Körteleves






Finom körteleves receptet ajánlok mindenkinek, mely 5 perc alatt elkészíthető, mert még főzni sem kell. A gyümölcsöket egyébként sem javasolt hőkezelni, főzni, mivel az értékes vitaminok és enzimek kárba vesznek, valamint a gyümölcs nyersen fogyasztva lúgosító hatású, míg megfőzve a szervezetbe kerülve már savasító hatással bír.

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető ez a frissítő gyümölcsleves, én is tervezem kipróbálni mindenfajta gyümölcsből.

Hozzávalók: kb. 3 érett körte, 1 marék kesudió, 1 szelet érett (puha) avokádó, kb. 3 dl víz, csipet vanília por, kb. fél citrom leve (nem bolti, valódi citrom leve legyen!), 3-4 evőkanál agavé szirup (vagy méz)

Elkészítés: A kesudiót és az avokádót a vízzel jó alaposan összeturmixoljuk, hogy krémszerű masszát kapjunk, egyáltalán ne legyen darabos. Ezután beleteszünk másfél meghámozott körtét, az agavé szirupot, a vanília port, a citromlevet és ezzel együtt összeturmixoljuk. Egy tányérba borítjuk, és összevágott körte darabokkal megszórjuk.

Én citromfűvel díszítettem, ami szintén ehető. A kesudiótól és az avokádó darabkától pedig olyan selymesen sima és krémes, hogy öröm fogyasztani. Észre sem venni, hogy nem tejszín van benne!

Jó étvágyat! Jó ebédet!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

4 hozzászólás to “Körteleves”

  1. Kitti szerint:

    Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem a lúgosító savasító bejegyzéshez kapcsolatban hogy akkor a gyümölcsök lúgosítanak vagy savasítanak?
    Azért kérdem mert más web oldalakon azt írják hogy ha lúgosító diétát szeretnénk végezni akkor kerüljük a gyümölcsöt! Akkor most ez hogy is van? Előre is köszönöm!

  2. Vámosi Nóra szerint:

    Dr. Robert Young táblázata szerint a gyümölcsök savasítanak.
    Lúgosító hatásuk, igaz, legjobban a zöldségeknek van.
    A gyümölcs az emberiség eredendő, legtermészetesebb tápláléka, kár volna kerülni. A lúgosítás csak egy szempont, kár volna figyelmen hagyni egyéb tényezőket. Főtt változatban a gyümölcs már valóban savasító hatású, de nyersen nyugodtan fogyasztható. Inkább más adalékanyagos árukat, csokit, édesítőket, édességeket, fehér gabonatermékeket kellene kerülni.
    Dr. Douglas N. Grhaham 80/10/10 könyvét ajánlom elolvasásra, mely lerántja a leplet a bűnösnek kikiáltott gyümölcsökről. A könyvajánlóban itt a blogomon is találsz róla bejegyzést.

  3. Palásti Tünde szerint:

    Kedves Nóra! Tudnál segíteni, hogy a kesut lehet-e helyettesíteni más maggal a krémes állag eléréséhez? Köszönöm

  4. Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Tünde!
    Esetleg hántolt mandulabéllel helyettesíthető, de a mandulának jellegzetesebb íze van. Kesudióval a legkrémesebb szerintem. De a mag el is hagyható, az avokádó is krémesít. 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM