Egyszerű, de nagyszerű! 🙂
Lecsót nagyon sokféleképpen lehet enni. Hagyományosan zsírral vagy olajjal készítik, én most csak csöppnyi kókuszzsírt tettem bele. Lehet nyersen is. Sokan éhesek maradnak utána, nekik ajánlom laktatóbbá tételéhez a kölest. Egészségesebb, mintha kenyeret tunkolnál bele, vagy mással, pl. tarhonyával fogyasztanád.
Az egész elkészítésében nincsen semmi hókuszpókusz csupán annyi, hogy a hagymát nem olajon, hanem kókuszzsíron pirítjuk meg. Természetesen nem tettem bele virslit, mivel nem eszek húst. Ha nagyon hiányzik, szójavirslivel pótolhatod.
A kölest pedig úgy főzzük, hogy előtte jó alaposan leöblítjük, átmossuk, ezáltal eltávolíthatjuk a kesernyés ízét is, amit egyesek nem szeretnek, majd kb. 1,5-szörös, vagy 2-szeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt megfő a köles.
Jó étvágyat! 🙂