Könyvajánló: Lénárt Gitta: Élő ételek könyve


Rendeltem egy nagyobb egészségkönyvcsomagot, melynek egyik tagja volt Lénárt Gitta: Élő ételek könyve – Lúgosítás természetesen.

Gitta blogját már régebb óta olvasom, de csak nemrég kezdett érdekelni az élő ételekkel való táplálkozás.

Kicsit féltem tőle, hogy lehet, hogy nem találok a könyvben olyan receptet, ami majd teljesen megfelel számomra. Féltem kicsit a nyerskonyha vélt íztelenségétől.

Most azonban, hogy átlapoztam, és jópár receptet ki is próbáltam, elmondhatom, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Még azok a receptek is, amire eredetileg furán néztem, mikor elkészítettem, isteni ízvilággal leptek meg.

Valószínű, hogy nyugdíjazom régebbi szakácskönyveimet, és amikor tehetem, ebből készítek ételt magamnak.

Családom még sajnos nem áll készen a teljes változtatásra, de próbálok étrendjükbe minél több élő ételt belecsempészni.

A könyv ajánlója:

“Az élő azaz nyers, 43 C fölé nem hevített ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan energiabombát jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.”

Csodálatos borító, gyönyörű szép fényes, színes lapok, guszta ételkülönlegességekkel. A könyv elején számos jó tanács várja az olvasót, miértek és hogyanok is tárgyalásra kerülnek. Gitta elmeséli saját történetét, majd ír az enzimek fontosságáról. A nyerskonyhában használt eszközöket fotóval illusztrálva mutatja be, szó esik a nyerskonyha alapanyagairól, gyümölcsökről, zöldségekről, zöld levelűekről is.

Annyira megnőtt az érdeklődésem az élő ételek világa felé, hogy megrendeltem Joan van Rooijen: Napeledel című könyvét is, és Angela Stokes: Élő ételfinomságok receptkönyvét is be fogom szerezni újabb “szakácskönyvként”.

Ha Te is érdeklődsz az élő, vitamindús ételek iránt, feltétlenül szerezd be ezt a könyvet.

***

Esetleg Te is olvastad már? Mi a véleményed róla?

Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

4 hozzászólás to “Könyvajánló: Lénárt Gitta: Élő ételek könyve”

  1. […] recept ötlete Gitta receptkönyvéből származik, szerencsére minden alapanyag adott volt itthon. Pillanatokon belül elkészíthető. […]

  2. Lénárt Gitta szerint:

    Szia, örülök, hogy tetszik a könyv, és további sok sikert kívánok neked az élő ételek világában!

  3. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Gitta! Köszönöm! 🙂 Élvezetes “utazás” lesz, az biztos.

  4. […] Imádom Gitta receptjeit. Ajánlom receptes könyvét is: Élő ételek könyve // Share| Kategória Főételek Címkék: karfiol, karfiolrizs, lúgosító recept, […]

Szólj hozzá, mondd el véleményed!