Könyvajánló: Lénárt Gitta: Élő ételek könyve






Rendeltem egy nagyobb egészségkönyvcsomagot, melynek egyik tagja volt Lénárt Gitta: Élő ételek könyve – Lúgosítás természetesen.

Gitta blogját már régebb óta olvasom, de csak nemrég kezdett érdekelni az élő ételekkel való táplálkozás.

Kicsit féltem tőle, hogy lehet, hogy nem találok a könyvben olyan receptet, ami majd teljesen megfelel számomra. Féltem kicsit a nyerskonyha vélt íztelenségétől.

Most azonban, hogy átlapoztam, és jópár receptet ki is próbáltam, elmondhatom, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Még azok a receptek is, amire eredetileg furán néztem, mikor elkészítettem, isteni ízvilággal leptek meg.

Valószínű, hogy nyugdíjazom régebbi szakácskönyveimet, és amikor tehetem, ebből készítek ételt magamnak.

Családom még sajnos nem áll készen a teljes változtatásra, de próbálok étrendjükbe minél több élő ételt belecsempészni.

A könyv ajánlója:

„Az élő azaz nyers, 43 C fölé nem hevített ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan energiabombát jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.”

Csodálatos borító, gyönyörű szép fényes, színes lapok, guszta ételkülönlegességekkel. A könyv elején számos jó tanács várja az olvasót, miértek és hogyanok is tárgyalásra kerülnek. Gitta elmeséli saját történetét, majd ír az enzimek fontosságáról. A nyerskonyhában használt eszközöket fotóval illusztrálva mutatja be, szó esik a nyerskonyha alapanyagairól, gyümölcsökről, zöldségekről, zöld levelűekről is.

Annyira megnőtt az érdeklődésem az élő ételek világa felé, hogy megrendeltem Joan van Rooijen: Napeledel című könyvét is, és Angela Stokes: Élő ételfinomságok receptkönyvét is be fogom szerezni újabb „szakácskönyvként”.

Ha Te is érdeklődsz az élő, vitamindús ételek iránt, feltétlenül szerezd be ezt a könyvet.

***

Esetleg Te is olvastad már? Mi a véleményed róla?





Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

4 hozzászólás to “Könyvajánló: Lénárt Gitta: Élő ételek könyve”

  1. […] recept ötlete Gitta receptkönyvéből származik, szerencsére minden alapanyag adott volt itthon. Pillanatokon belül elkészíthető. […]

  2. Lénárt Gitta szerint:

    Szia, örülök, hogy tetszik a könyv, és további sok sikert kívánok neked az élő ételek világában!

  3. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Gitta! Köszönöm! 🙂 Élvezetes „utazás” lesz, az biztos.

  4. […] Imádom Gitta receptjeit. Ajánlom receptes könyvét is: Élő ételek könyve // Share| Kategória Főételek Címkék: karfiol, karfiolrizs, lúgosító recept, […]

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM