Lucumás – kakaós gabonakávé rizstejjel






… és a címmel már el is mondtam a hozzávalókat. 🙂

Ebben a hideg időben megkívántam egy jó meleg csokis italt, ez jutott eszembe.

Egy piciny forró vízzel felöltöttem a gabonakávét és a kakaót, hozzákevertem egy pici lucuma port ízesítésnek, majd édesítettem a tömény szirupféle barnaságot, és felöntöttem meleg rizstejjel.

Ilyen szépen kettévált.. mint valami designos kávé. 🙂

Finom volt. 🙂

U.i.: A lucumáról, hogy milyen nagyon finom, több helyen hallottam, hogy áradoznak. Nekem személy szerint a kakaó és vanília íz jobban ízlik, csak kipróbálásra vettem egy keveset. Nem lesz hosszú távra honos a konyhában egyrészt az ára miatt, másrészt mert finom ugyan, de picikét talán többet vártam tőle. Viszont egyes ételek ízesítésére azért bedobható változatosságként, főleg édességekbe. 🙂

Egészségetekre!

lucumas-kakaos-gabonakave-rizstejjel500




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!