Lúgos víz, lúgosító pálca






Aki szeretne egészségesen élni, táplálkozni, annak megkerülhetetlen út az, hogy szervezetét lúgosítsa. Sokszor nem elég csupán egészséges ételeket fogyasztani, hiszen a természetes élelmiszerek is lehetnek savasító hatással. A mai ember túlnyomórészt, több, mint 80 %-ban szinte savasító ételeket fogyaszt, ennek eredménye a szervezet elsavasodása is. Egy lúgosító program nagy segítség lehet a szervezetünk sav-bázis egyensúlyának helyrehozásában. Ebben nyújthat segítséget a lúgosító pálca is.

A lúgos (alkáli) víz fogyasztása általában a lúgosító programok alapját képezik. Lehet kapni boltokban előre palackozott lúgos vizet literenként átlag kb. 200 Ft-ért,  és lehet lúgosító, ionizáló berendezéseket is kapni “potom” 100-200 ezer forintért. Létezik ezen kívül még lúgosító csepp, ami szintén elég magas árban van, és létezik a lúgosító pálca, ami talán a leggazdaságosabb megoldás a víz lúgosítására.

Külföldi honlapokon nagyon sok ilyen pálcát lehet látni, egész Nyugat Európában állítólag nagyon elterjedtek és kedvelt kis eszközök, Magyarországon kétféle márkával találkoztam.

Ez a fajta lúgosító pálca 1000 liter víz elkészítésére, és 6 hónap élettartamra garantált. Ára kb. 5000 Ft volt, így éves költsége kb. 10.000 Ft-ra jön ki. A termék használati utasítása is írja, hogy naponta kb. 1,5-2 liter lúgosított víz fogyasztása ajánlott. Egy liternyi mennyiség kb. 5 Ft-ra jön ki.

Mit is tud ez a pálca tulajdonképpen?

Alkalizál (ph 8+), energizál, klórtalanít, és ionizál. A lúgosító pálca titániumból készült, mely antiallergén, és hosszú idejű használat után sem szennyeződik el. Azon az elven működik, hogy a benne lévő ásványi anyagok megkötik a káros klórt, és lúgosítják a vizet.

A magyar forgalmazó honlapján (www.jinjang.hu) érdeklődtem a pálca pontos összetétele iránt, de sajnos választ nem kaptam, viszont azóta már olvasható az összetevők listája: a lúgosító pálca biokerámia golyócskákat tartalmaz, mely az alábbi anyagokat tartalmazza: turmalin (negatív ionizáló), kvarc kristály, zeolit, kalcium,  magnézium, germánium, korall kagylóhéj, aktív szén, lösz.

Ami szuper a pálcában, hogy kis helyen is elfér, mindig magunknál hordhatjuk.

A lúgosító pálca hátsó oldalán lévő használati utasítást beírom, hátha valakit érdekel. Én annyi megjegyzést fűznék hozzá, hogy míg a használati utasítás szerint 15-20 perc kell az állítólagos 8+ ph eléréséhez, én ennyi idő alatti használattól kb. 7,5-8-as ph-t mértem indikátor papírral (ph papír), mely fél egységenként mér.

“Használati utasítás a Jinjang lúgosító pálcához:


Használat előtt vegye ki a műanyag csőből a lúgosító pálcát és helyezze egy fél literes üvegbe, töltse fel a flakont sima csapvízzel, rázza 30 másodpercig, majd öntse ki a vizet. Ezt ismételje meg még 2 alkalommal, ezután a pálca kész a használatra.

Normál használat: Helyezze az átöblített pálcát egy fél literes műanyag ásványvizes üvegbe (szénsavmentes vagy sima csapvíz), rázza 30 másodpercig és hagyja állni 15-20 percig. Ezután a víz kész, fogyasztható.

Minél tovább áll a pálca a vízben, az annál lúgosabb lesz, és annál több ásványi anyag fog kioldódni a pálcából.

Ha túl intenzívnek érzi az ízét, adjon hozzá egy kevés kezeletlen vizet.

A pálcából kioldott ásványi anyagok a vizet opálossá tehetik, ez nem befolyásolja a minőségét!

500 ml-es flakonhoz 1 pálca, 1-1,5 literes flakonhoz 2 pálca ajánlott. A kész víz akár napokig eltartható normál vagy hűtött állapotban, de a legjobb a frissen kezelt víz, naponta több alkalommal.

A műanyag tokban könnyen magával viheti a pálcát mindenhova, és így bárhol ihatja a frissen készített egészséges lúgos vize4t.

Napi 1,5-2 liter lúgosított víz fogyasztása ajánlott.

A pálca 1000 liter víz elkészítésére, és 6 hónap élettartamra garantált.”

—-

Ennyi lenne a termékismertető. Mivel még csak most vásároltam, egészségügyi hatását nem érzek, viszont tudom, hogy a szövetek közti folyadék ph értékéhez nagyban hozzájárul az is, hogy mit eszünk, és mit iszunk. Mennyiségben és minőségben is.

A víz, amit a lúgosító pálca készít, valóban lágyabb tehát, klórtalanabb és lúgosabb. Ha ezt tisztított vízzel készítjük (fordított ozmózisos vízszűrő rendszerből szűrt vízzel), akkor további szennyező anyagoktól szabadulhatunk meg.

És ha még tovább energizáljuk (pl. napfénnyel), akkor pedig állítólag még további pozitív hatásai vannak.

Egyetlen dologban nem látom csak teljes fényében a dolgot: hogy valóban jó-e a szervezetnek ez a sok ásvány, amit megiszunk?

***

Neked vannak esetleg tapasztalataid a lúgos vízzel kapcsolatban? Ha hozzá tudsz szólni a témához, érdekelne a véleményed.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM