
Kiváló vegán növényi majonéz napraforgómagból.
Eddig még csak magtejfölt és tzatzikit készítettem napraforgómagból kence téren, de ez most annyira jól ízesítettre sikerült, hogy még Tamásom is azt mondta, hogy egész jó.
Hozzávalók: 1 marék napraforgómag, pár szem kesudió, víz, himalaya só, 1 kisebb cikk fokhagyma, citromlé ízlés szerint, kis bors, 1-2 borsónyi mustár (vagy őrölt mustármag), 1 csepp stevia (fluid nova)
+ tálaláshoz ízlés szerinti zöldség csíkok (én uborka és sárgarépa csíkokat mártogattam bele)
Elkészítés: A napraforgómagot és a kesudiót vízzel nagyon alaposan összeturmixoljuk. Én mivel kis mennyiség, botmixert használtam, és elég sokáig kellett, hogy ne legyen darabos. A végén a mixer és a magtejföl is jól felmelegedett, de az eredmény egy selymesen krémes magtejföl lett.
Az így elkészült natúr magtejfölhöz hozzákeverjük a többi hozzávalót: stevia cseppet, mustárt, kis borsot, citromlét, reszelt fokhagymát, sót, és már készen is van.
Csipetnyi pirospaprikával megszórva és petrezselyem zölddel díszítettem.
Tipp: Ugyanúgy használhatod, mint a hagyományos majonézt. Készíthetsz belőle nyers zöldségek felhasználásával majonézes salátát.
Én most mártogatósként használtam. Ebédre, uzsonnára, vagy akár vacsorára is nagyszerűen passzol.
Bátran ajánlom!
Jó étvágyat! 🙂