Mákos barnarizs






Mákos bucinudli helyett inkább az egészségesebb alternatívát választottam, mákos barnarizst.

Nem is hinnétek, hogy milyen finom így is, ebben a formában.

Persze cukor és tej nélkül készült, egészségesebb alternatívákkal.

Hozzávalók: 1 csésze barna rizs, víz, rizstej, kis méz, mák, xilit

Elkészítés: A barna rizst leöblítjük, megmossuk, majd háromszoros mennyiségű folyadékban (fele víz-fele rizstej) feltesszük főni. Csipet himalaya sót adunk hozzá, majd egy kis mézet. Addig főzzük fedő alatt, míg a barnarizs megpuhul (kb. 40-45 perc).

Nem baj, ha még kicsit tocsakos, kásaszerű. Ha megfőtt, a tetejét megszórjuk darált xilites mákkal.

Nagyon laktató! Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Mákos barnarizs”

  1. Attila szerint:

    Legjobb kaja, én is kifejlesztettem magamnak egy receptet, mert imádtam a mákot és nem ehettem mindig tésztával, cukorral. Aztán kerestem egyéb mákos rizs ötleteket és ezt dobta ki a googli

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM