Mákos bucinudli helyett inkább az egészségesebb alternatívát választottam, mákos barnarizst.
Nem is hinnétek, hogy milyen finom így is, ebben a formában.
Persze cukor és tej nélkül készült, egészségesebb alternatívákkal.
Hozzávalók: 1 csésze barna rizs, víz, rizstej, kis méz, mák, xilit
Elkészítés: A barna rizst leöblítjük, megmossuk, majd háromszoros mennyiségű folyadékban (fele víz-fele rizstej) feltesszük főni. Csipet himalaya sót adunk hozzá, majd egy kis mézet. Addig főzzük fedő alatt, míg a barnarizs megpuhul (kb. 40-45 perc).
Nem baj, ha még kicsit tocsakos, kásaszerű. Ha megfőtt, a tetejét megszórjuk darált xilites mákkal.
Nagyon laktató! Jó étvágyat! 🙂
Legjobb kaja, én is kifejlesztettem magamnak egy receptet, mert imádtam a mákot és nem ehettem mindig tésztával, cukorral. Aztán kerestem egyéb mákos rizs ötleteket és ezt dobta ki a googli