Tógyer Magdika mákos muffinja adta az ötletet. Minden másnap készítek zabtejet és máktejet, az ebből visszamaradt szárazanyagot van, amikor kidobom, de van, amikor nem. Két készítésből megmaradt anyagnak szerettem volna valami ehető formát adni, és ez jutott eszembe.
Elkészítés:
Szóval: a zabtejből és máktejből megmaradt törmeléket egy tálba tettem, daráltam hozzá lenmagot (sárgát és barnát vegyesen), tettem hozzá még kb. fél zacskó kókuszreszeléket, egy kis barnarizs lisztet, kb. fél csomag foszfátmentes sütőport, és összekevertem. Ezt követően hintettem még bele jó sok mazsolát, tettem bele mézet és kis steviát, majd vizet és egy kis kókuszzsírt. Az egészből egy jó tömör, de jó állagú massza lett, melyet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és megsütöttem. A végén felszeleteltem és stílszerűen máktejjel fogyasztottam.
Lehet még bele tenni ízlés szerint zabpelyhet, egyéb aszalt gyümölcsöt … stb, ki mit szeretne. 🙂
Nagyon finom tojás-, liszt-, cukor-, tej-, margarinmentes sütemény! Ajánlom bátran kipróbálásra. Az adagokat nem írtam le, mert csak tettem-tettem bele ezeket a dolgokat, és végülis mindegy, hogy lenmagból, kókuszreszelékből, zab- vagy máktörmelékből van-e kicsivel több. A lényeg, a végeredmény állaga. 🙂
Jó étvágyat! 🙂