Mákos rakott árpa






A mákos rakott árpa – reggeli gyümölcsös gabonaétel –  ízvilágban nagyon hasonlít az almás-mákos réteshez, csak mivel sokkal több rost van benne, laktatóbb.

A reggeli gyümölcsös gabonaételek megadják a napnak a kezdő lökést, biztosítják a jóllakottság érzését, de ugyanakkor nem terhelik meg a gyomrot.

A mákos rakott árpa kizárólag növényi, természetes alapanyagokból készült.

A receptet eredetileg a Legyen néktek eledelül I. részében, a Reggeli gyümölcsös gabonaételek – ben olvastam. (Oltalom Alapítvány 2003.)

Hozzávalók:

kb. 35-40 dkg árpagyöngy (de lehet árpapehelyből is készíteni), kb. 1 liter víz, 1 teáskanál tengeri (vagy himalaya) só,20 dkg darált mák, 2 db alma, édesítésnek: stevia, egy kis méz, (vagy más természetes édesítő, pl. agavé szirup, juharszirup),  baracklekvár (házi készítésű, cukor és tartósítószer nélküli)

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk, mielőtt bő vízzel többször átöblítjük. Másnap lecseréljük róla a vizet, és pici sóval, háromszoros mennyiségű vízmennyiségben megfőzzük.

Közben a mákot megdaráljuk, az almát lereszeljük, és édesítjük mézzel és steviával.

Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk kókuszzsírral majd megszórjuk zsemlemorzsával, és egy réteg főtt árpát halmozunk rá. Ezt megkenjük baracklekvárral, majd az almás-mákos tölteléket tesszük rá. Végül újabb réteg árpa jön, és a tetejét megkenjük baracklekvárral. Ezt az egészet betesszük forró sütőbe (kb. 10-15 perc elég neki).

Melegen és hidegen is finom.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Mákos rakott árpa”

  1. Szentivanyi Rokand szerint:

    Nagyon fincsi, kiprobaltam, mi tobbm, cifraztam is egy kicsit, ill, a kozepere becsempesztem egy reteg madartejjel belocsolt zabpelyhet. Gyerekek, eyt ki KELL probalni!
    Koszi szepen, Nora!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM