Mandulajoghurt






Az ötlet Erika Nyersétel blogjából való.  Nagyon guszta és finom gyümölcsjoghurtról van szó, amit otthon, házilag is elkészíthetsz, nem kell bolti, gyári gyümölcsaromákat nyelned az IGAZI helyett.

Tejmentes, és természetes alapanyagokból készül. Aroma, tartósítószer, emulgeálószer, stabilizátor, mesterséges édesítő, cukor, genetikailag módosított keményítő, gumiarábikum, természetazonos aroma nélkül.

Hozzávalók:

1 marék mandula (előzőleg beáztatva, héjától megfosztva), 1 banán, 1 narancs, 1 alma, fél citrom leve, méz ízlés szerint, fél kávéskanál valódi vanília por, csipetnyi himalaya só, + gyümölcsdarabok a pohárba (én banánnal, naranccsal és aszalt goji bogyóval díszítettem), kb. 1 dl víz.

Elkészítés:

A mandulát a vízzel jól összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a citromlét, a sót, a mézet, és alaposan krémesre turmixoljuk.

Tálakba szedjük, díszítjük a maradék gyümölccsel és tálaljuk.

Erika receptje szerint, ha savanykásabb ízt szeretnél neki, hagyd állni, 4-6 órán keresztül, hogy kissé megerjedjen, így joghurtosabb hatást tudsz elérni.

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Mandulajoghurt”

  1. Szaffina szerint:

    Nagyon jól néz ki!

  2. Noemi szerint:

    Nalam nem varta meg, hogy megerjedjen. A parom seperc alatt bepuszilta az osszeset, pedig eleg nagy adagot keszitettem, hoy nekem is jusson. Azert egy kis talkaval nekem is jutott szerencsere. 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!