
Magdika féle kukoricakásának álltam neki ma én is. Annyira guszta lett, amit ő készített, és utána Katalin, hogy elcsábultam.
Nekem nehéz volt, én továbbra is maradok a zöldségeknél, gyümölcsöknél, de talán gyermekeim örömmel fogják majd enni. Ha ízlik majd nekik, legközelebb úgy készítem, hogy a masszába szórom a mákot, nem a tetejére. 🙂
Hozzávalók: 3 rész víz, 1 rész kukoricadara, méz ízlés szerint, mazsola (+ még ízlés szerint, a mit szeretnél: én mákkal szórtam meg, és szőlőszemekkel körítettem).
Elkészítés: A vizet a mazsolával együtt feltesszük forrni, addig a mazsola is megpuhul, és amikor forr a víz, beletesszük szép lassan a kukoricadarát. Keverünk rajta párat, míg a kukoricadara meg nem sűrűsödik, mikor kicsit kihűlt, édesíthetjük tetszés szerint (pl. mézzel). Egy tálba öntjük, és megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt fejre borítjuk a tálat és szeletelhetjük torta módjára.