
Medvehagyma tekercs barnarizzsel – vagy lehetne medvehagyma sushi-nak is mondani.
A medvehagyma minden formában finom (persze legjobb nyersen). Így, barnarizzsel pedig egy laktató, méregtelenítő főételt lehet viszonylag rövid idő alatt összedobni.
Vadas mártással öntöttem nyakon, ami még tovább fokozta az ízélményt.
Hozzávalók:
medvehagyma levelek, barna rizs, himalaya só, sárgarépa, vadas mártás
Elkészítés:
A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben, himalaya sóval együtt megfőzzük, majd egy kis vadas mártással összekeverjük. Ezt szétterítjük a medvehagyma leveleken, majd 2-3 szál sárgarépát is teszünk rá. Dúsíthatjuk még csírákkal, vagy egyéb zöldségekkel ízlés szerint. Ezután a medvehagymát feltekerjük, és egymás mellé rakjuk őket, végül vadas mártással leöntjük.
Tipp: nyers medvehagymát még pluszban vághatunk apróra a barnarizsbe téve is.
Jó étvágyat!
***
FIGYELEM!
U.i: Ugye tudod, hogy 2011. ápr. 08. 21.00 óráig beérkezett reformnasi receptek beküldőit medvehagymával ajándékozom meg? Te már küldtél be receptet?
- Nézd meg a kiírást itt: Reformnasi receptverseny
- Itt pedig egy kis segítséget nyújtok, és a medvehagymás ajándék részleteit is megkukkanthatod: Segítség a receptversenyhez + medvehagyma ajándék
De jó! Én is épp a napokban gondoltam arra, hogy lehetne tölteni és tekercselni a medvehagymát! Mivel épp salátát ettem,( paradicsom, uborka, paprika, saláta, hagyma) azt raktam bele, összefogtam és beleharaptam..isteni!