Szaffina receptje adta az ötletet, és mivel most medvehagyma szezon van, ezért a csíragombócot medvehagymával fűszereztem, ízesítettem, és paradicsomszósszal tálaltam. Főzve, sütve, párolva nincs, nyers étel.
Nagyon jó lett, együltő helyemben megettem. Medvehagymát amúgy is szeretek enni minden formában, minden mennyiségben.
És mivel a medvehagyma nyersen, frissen az igazi, gyógyító és pozitív hatásait így tudja kifejteni, ezért inkább fogyaszd nyersen, mint főve, sütve.
Medvehagymás csíragombóc:
A következőket betesszük az aprítógépbe és összeaprítjuk apróra: egy marék lencsecsíra, egy marék medvehagyma, fél fokhagyma, 1 cikknyi lilahagyma, egy marék előre beáztatott dió, egy evőkanál őrölt mandula. A masszához hozzákeverünk ízlés szerinti himalaya sót, vega-mix fűszerkeveréket, és 2 evőkanál őrölt sárga lenmagot és egy csipet őrölt köménymagot. Hozzáteszünk egy kis vizet és egy evőkanálnyi olíva olajat (vagy más hidegen sajtolt olajat), majd az egészet összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle.
Paradicsomszósz (nyers):
2 paradicsomot összturmixolunk egy lapos teáskanálnyi piros fűszerpaprikával, egy kisebb cikk fokhagymával, pici olívalajjal, és megsózzuk ízlés szerint. Én még tettem bele 1-2 csepp stevia folyadékot, hogy ne legyen olyan „vad” íze. Ezt borítottam a medvehagyma leveleken tálalt csíragombócok mellé.
Jó étvágyat!
Na, így én is kipróbálom, úgy is sok a medvehagymám, és marad még csírám is. Köszi!
Egyébként az étel gyönyörűen van tálalva! Minden elismerésem!
Köszönöm Szaffina! 🙂