Ma ezt vacsoráztam: mézes-fahéjas chia pudingot.
Kóstoltam már vaníliásan, kakaósan, most pedig megkívántam fahéjasan.
Nem csalódtam. Nagyon finom.
A chia magnak önmagában nincs íze, viszont első rangú antioxidáns és omega-3 forrás. Részletesebben itt olvashatsz róla: chia mag.
Kb. 2 dl házilag készült rizstejbe 4 teáskanálnyi chia magot, 1 evőkanálnyi mézet, kevés fahéjat és kakaót adtam, majd jól összekevertem. Vártam kb. 20-30 percet, míg a chia mag zselészerű anyagot ereszt, majd a tetejét goji bogyóval, kesudióval díszítettem.
Igen laktató.
További chia recepteket olvashatsz itt:
Mézes-cseresznyés rizskehely chia maggal
Vaníliás chia puding növényi tejjel
Zabpelyhes lencsefasírt chia maggal