Miért élnek tovább a nők, mint a férfiak?


Sokan felteszik ezt a kérdést, hisz köztudott, hogy a nők átlagéletkora 1 évtizeddel is több körülbelül, mint a férfiak átlagéletkora.

Mi az a különbség a két nem között, ami ilyen sorsdöntő az életünkben?

A titok a nők menstruációjában rejlik. Mikor a nők a termékeny periódusban vannak (tehát rendszeresen megjön a menstruációjuk), rendszeresen megszabadulnak a “rossz nedvektől” is.

Mik ezek a rossz nedvek? Ezek a rossz nedvek (a természetes vérzés mellett) elsősorban a savak. A szervezet igyekszik megszabadulni minden erejével, minden testnedvével a mérgező savaktól, így a női test a vérzés során is kiválasztja ezeket az anyagokat.

Ez az évtizedeken át tartó rendszeres és természetes savtalanítás, méreganyagoktól való megszabadulás az oka annak, hogy körülbelül tíz évvel tovább élnek.

A férfiaknak sajnos nem adatott meg ez a természetes megtisztulási lehetőség, az ő szervezetük kénytelen az anyagcseréje útján feldolgozni minden savat. Ha egy férfi nem vesz magához kellő mennyiségű ásványi anyagot a savak közömbösítésére, akkor a szervezet saját raktárait kezdi fosztogatni.

Több sav, több salakanyag, kevesebb természetes méregtelenítési folyamat, kevesebb ásványi anyag = mindez hozzájárul ahhoz, hogy rövidebb életet éljen.

A változás korában, a klimaxban, ahogy elmarad a havi vérzés, a nőknek is különösebb gondot kell ezért fordítani a plusz ásványi anyag bevitelre, hogy a szervezetében megmaradt savakat valamivel közömbösíteni tudja úgy, hogy annak ne a saját teste lássa kárát.

Ezért is nem ajánlatos több gyerek után, ha már nem kíván valaki gyermeket szülni, kivetetni a méhet, mivel akkor ez a természetes megtisztulási folyamat abbamarad.

Mi nők, örüljünk tehát neki, hogy ez megadatott számunkra, mégha néha oly kemény perceket, nehéz napokat is produkál nekünk. A szervezet tudja, mi szükséges a helyes működéséhez, ne próbáljuk ezt meg befolyásolni.

A vérzések mennyisége természetesen egyén- és szervezetfüggő is, de létezik olyan teória is, miszerint minél több káros anyag van a szervezetben, annál tovább tart a vérzés, hiszen több káros anyagtól kell megszabadulnia a szervezetnek.
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!