Mit jósol a NASA 2012-re?


Mit jósol a NASA 2012-re?

A NASA 2012-re az Északi-sarki jég teljes elolvadását lehetségesnek tartja. Ez további gyors melegedéshez és klímakatasztrófához vezethet.

Leggyorsabb esély megfékezésére a …….

…. húsmentes étrend!!!

Tudtad?

– “A FAO (világélelmezési szervezet) tanulmánya alapján az állattartás világszinten károsabb a klímára, mint a közlekedés!”

– “A világszerte tartott 1,5 milliárd szarvasmarha évente 80 millió tonna metánt juttat a levegőbe, aminek 23-szor nagyobb az üvegháztartást növeli potenciálja, mint a CO2-nek.”

– “A világ összes vágóállata annyi takarmányt igényel, melynek kalóriaértéke 8,7 milliárd ember szükségleteinek felel meg – ez pedig több, mint a Föld teljes népessége!”

– “Ez az eljárás, azaz a magas értékű növényi élelmiszer hússal való “átalakítása” mértéktelen pazarlás, hiszen a “hústermelés” mint élelmiszer-előállítási módszer, a termőtalaj használatának legrosszabb formája: Egy szarvasmarha etetéséhez egy évben 0,5 hektár földre van szükség. Egy év után ebből az állatból 300 kg ehető húst “nyernek”. Ha ehelyett ugyanezen a területen gabonát vagy burgonyát termeltek volna (biotermelés mellett), legalább 2000 kg gabonát illetve 15 000 kg burgonyát tudtak volna aratni!

Másképpen kifejezve: egyetlen 225 grammos steak annyi növényi energiába “kerül”, amely 40 éhező embert tudna egy napig élelmezni!”

– “Vízszennyezés: Egy amerikai statisztika szerint 106 liter víz szükséges 1 kg búza nyeréséhez, 150 liter 1 kg burgonya, 40-60 liter 1 kg alma előállításához, azonban 9700 literre van szükség 1 kg disznóhús és 32100 literre 1 kg marhahús kitermeléséhez (tömegtartás, istállótakarítás, vágóhíd).”

Végszóként:

“A nem természetes monokultúrák, az esőerdők letarolása, a talajpusztítás és a vízszennyezés, valamint a tömegtartásos nagyüzemek metángázai a klímaváltozást fokozzák, melynek következményeit az emberek egyre jobban fogják érezni: üvegházhatás, elsivatagosodás, áradások, a pólusok olvadása … stb.

Végül az összes ilyen probléma rá fog szakadni az emberre, és felmerül a kérdés, hogyan engedheti meg magának az emberiség, hogy ne vegetáriánusként éljen.

Forrás: Armin Risi – Ronald Zürrer: Vegetáriánus élet (Minden, amit tudni szeretenél a vegetáriánus táplálkozásról/

Ha Tetszett a cikk, nyomj egy like-ot és oszd meg a Facebookon is.
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!