Ne legyetek olyanok, mint az ostoba paraszt …


Több könyvet is rendeltem a héten, köztük az egyik Ruediger Dahlke: A tudatos böjtölés kézikönyve volt. Bele szoktam lapozni minden könyvben elolvasás előtt, most is azt tettem. És egy találó, nekem nagyon tetsző idézetnél ütöttem fel a könyvet, úgy gondoltam, megosztom veletek is.

Az alábbi útmutatót Jézus adta az esszénusoknak:

“Ne öljetek sem embert, sem állatot, sem táplálékot, amelyet szátokba vesztek. Mert ha élő táplálékot esztek, az élni fog benentek, de ha megölitek a táplálékotokat, a halott táplálék benneteket is megöl. Mert az élet csak élettől származik, halál pedig csak haláltól. Ezért minden, ami megöli táplálékotokat, megöli testeteket is. És minden, ami megöli testeteket, megöli lelketeket is. És testetek azzá válik, amit megesztek, ahogy szellemetek is olyan, amilyenek gondolataitok.

Ezért ne egyetek semmi olyat, amit a tűz, a fagy vagy a víz szétzúzott. Mert a főzött, fagyott vagy romlott táplálék ugyanúgy testeteket is elégeti, megfagyasztja és megromlasztja. Ne legyetek olyanok, mint az ostoba paraszt, aki földjén megfőzött, megfagyott és megromlott magokat vetett el. És eljött az ősz és földjén semmi sem termett. És nagy volt az ő szüksége.

Legyetek inkább olyanok, mint az a paraszt, aki élő magokat vetett el földjén és élő gabonát termett a földje, amely százszorosan megfizetett az elvetett magokért. Mert bizony mondom nektek, csak az élet tüze által éljetek és ne készítsétek ételeket a halál tüzével, amely megöli táplálékotokat, testeteket és lelketeket is.”

 
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Ne legyetek olyanok, mint az ostoba paraszt …”

  1. Titi szerint:

    Nekem a Sorsfordulók van meg Dahlke-tól, az is nagyon jó könyve!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!