Nyers almás-mákos sütemény






Villámgyors, finom, adalékanyagmentes nyers édesség. Nem eltúlozni a fogyasztását ennek sem, 1 szelet belőle bőven elegendő.

Nyers gyümölcslapokat töltöttem meg almás-mákos töltelékkel, így olyan flódniszerűséget kaptam.

Hozzávalók: 3 db gyümölcslap, áztatott mák, áztatott datolya, víz, alma

– kesukrémhez: kesudió, víz, vanília por, méz

– nyers csokimázhoz: kakaóvaj, kakaópor, stevia por, útifű maghéj

Elkészítés: a gyümölcslapot kiterítjük, majd rátesszük a lereszelt, és kinyomkodott almát (meg is lehet kicsit citromlevezni valódi citrom levével, hogy ne barnuljon meg annyira). Erre ismét teszünk egy gyümölcslapot, majd elkészítjük a máktölteléket: mákot összeturmixolunk datolyával és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Ha nem túl sűrű, lehet útifű maghéjjal sűríteni. Ezt kenjük a következő gyümölcslapra. A tetejére ismét egy gyümölcslap kerül, amire rákenjük a kesukrémet, melyhez a hozzávalókat összeturmixoljuk, és sűrítjük egy kis útifű maghéjjal.

A kakaóvajas csokimázt pedig ráborítjuk a kesukrémre, majd az egészet hűtőbe tesszük. Miután megdermedt a kakaóvaj, lehet szeletelni.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!