Ha már ettünk banánt mákosan, mákos gubaként, miért ne ehetnénk dióval … és akkor ennek a neve legyen aranygaluska.
Még az íze is nagyon hasonlít az eredetihez, sőt, még ha finom vaníliás öntettel, vaníliás kesutejszínnel leöntve tálaljuk.
Nyammm. 🙂
Ezerszer jobb megoldás, mint a hizlaló, tápanyagszegény kelt tésztából készült változat. 🙂
Hozzávalók: banán, pici xilit, dió (darált),
– a vaníliás öntethez: natúr kesudió, víz, méz, vanília por
Elkészítés: a banánt felvágjuk karikára, majd összeforgatjuk a darált dió és darált xilit keverékével.
A vaníliás öntethez a hozzávalókat botmixerrel folyóssá, öntet sűrűségű masszává simává turmixoljuk. Ízlés szerinti vanília port és mézet teszünk bele, majd ezzel öntjük le a dióba forgatott banánokat.
Díszítésként csokiöntetet használtam, ami egyszerűen csak méz és kakaópor keveréke.
Jó étvágyat! 🙂
Szeretném megköszönni ezt a zseniális ötletet!!
Egy perc alatt elpusztítottam és még tudnám folytatni, egészséges és mennyei finom 🙂 A dió helyett mandulát használtam, és kesu helyett zabtejszínnel készült az öntet, mert ezek voltak itthon:) De így is teli találat 🙂 Gratulálok!