Egyre jobban vonz a nyerstáplálkozás, mely enzimekben, vitaminokban gazdag, bár lesz mit szoknom rajta. Paradicsomlevest szerettem volna készíteni, de tudom, hogy főzve már jobban savasítanak az ételek, ezért most kipróbáltam a nyers változatot bazsalikommal ízesítve.
A nyers bazsalikomos paradicsomleves elkészítésével egy finom, ehető, energiában gazdag, élő levest kaptam, örülök neki, hogy nem álltam neki a főzésnek, hőkezelésnek. A jövőben próbálok minél több nyers ételt beiktatni, remélem, sikerrel.
Hozzávalók (1 adaghoz):
2-3 db paradicsom, fél dl víz, csipet himalaya só, 1 levél bazsalikom (friss), 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
tetejére díszítésnek: napraforgómag, tökmag, bazsalikom levél
Elkészítés:
Az elkészítése végtelenül egyszerű és gyors. A paradicsomot és bazsalikom levelet megmosom, a paradicsomot elkockázom, és botmixerrel vagy turmix géppel jól összeturmixolom. Megsózom, belekeverem a 2 evőkanál extra szűz olíva olajat, kiöntöm tányérba, megszórom tökmaggal, napraforgómaggal, friss bazsalikom levéllel, és már eszem is.
u.i: Akár borsozhatod, vagy oregánózhatod is ízlésednek megfelelően, de nálam más fűszer nem kívánkozott, finom volt ez úgy, ahogy volt.
Jó étvágyat!
Nóri!Kókuszolajjal próbáltad? Hajnalka
A levest??? Neeem, nem tettem bele. 🙂 Azért olíva olajat választottam, mert itt féltem, hogy megdermed (mivel nem meleg levesről van szó). A kókusz olajat amúgy én is nagyon sokat használom.