Villámgyorsan elkészíthető, vitamin- és enzimdús élő fogás. Sokszor készítem itthon, és csak most láttam, hogy erről még nem tettem fel bejegyzést, bár bolognais cukkinitekercs már szerepelt a FittNők terítékén.
Én nagyon szeretem.
Hozzávalók: 1 közepes cukkini, 1 paradicsom, 4-5 szelet aszalt paradicsom, himalaya só, bolognai fűszerkeverék (vagy Na-glutamátmentes pizza fűszerkeverék – ezek hiányában olaszos fűszerek: bazsalikom, orgegánó, kakukkfű), fél gerezd fokhagyma, 1 kis szelet vöröshagyma, 1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely, csipetnyi őrölt pirospaprika, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés: A cukkinit megpucoljuk. Ha szezonja van, és van háztáji, akkor nem szükséges megpucolni sem, csak mossuk le jól. Utána felszeleteljük a cukkinit, és kis spagettidarabokat vágunk belőle.
Elkészítjük a bolognai szószt: A paradicsomot a többi hozzávalóval együtt botmixerrel összeturmixoljuk, és a spagettire öntjük. Tetejére egy kis inaktív sörélesztőpelyhet lehet rakni a sajtos íz elérése érdekében.
Jó étvágyat!