A szokásos nyers tortát készítettem el, csokis krémmel a tetején,
de most epres krémet kentem középre. Nagyon finom lett. 🙂
Hozzávalók:
– alap: datolya, őrölt lenmag, víz, kókuszreszelék
– epres krém: eper, agavé szirup (vagy méz, vagy xilit – édesítés ízlés szerint), útifű maghéj, kis kókuszzsír
– csokis krém: datolya, víz, kókuszzsír, kakaópor
Elkészítés:
– Alap: Az alaphoz a beáztatott és kimagozott datolyát a vízzel összeturmixoljuk, belekeverjük az őrölt lenmagot (pl. arany lenmag) és a kókuszreszeléket. Várunk kis ideig, míg a lenmag megdagad, és gyúrható masszát kapunk. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába.
– Epres krém: Az epret víz nélkül összeturmixoljuk egy kis folyékony kókuszolajjal. Édesítjük ízlés szerint, majd belekeverünk néhány evőkanálnyi útifű maghéjat, mely a sűrítő szerepet fogja betölteni, mivel képes nagy mennyiségű folyadék felszívására. A kókuszzsír majd plusz szilárdságot és krémességet fog neki adni. Az epres krémet rásimítjuk a torta alapra.
– Csokis krém: A beáztatott, kimagozott datolyát, kókuszzsírt, kakaóport és egy kis forró vizet összeturmixolunk, hogy kenhető krém sűrű masszát kapjunk, majd a tortaforma legtetejére simítjuk.
Ezt követően a tortát betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed, és már nem fog folyni, utána szeletelhető.
Jó étvágyat! 🙂
Nóri ez mesés, de azért nagyjából mennyiségeket nem tudnál írni? És mekkora a kapcsos tortaforma? (mert így ez nem igazán recept, bocsánat, ha valaki nem rutinos, annak vagy elfolyik, vagy a rétegek nem lesznek ilyen szépek, egyformák.)
Nóra, ez egyszerűen le fantastic! Nagyon ügyes vagy!
Amíg van eper, elkészítjük!