Nyers epertorta






A szokásos nyers tortát készítettem el, csokis krémmel a tetején,

de most epres krémet kentem középre. Nagyon finom lett. 🙂

Hozzávalók:

– alap: datolya, őrölt lenmag, víz, kókuszreszelék

– epres krém: eper, agavé szirup (vagy méz, vagy xilit – édesítés ízlés szerint), útifű maghéj, kis kókuszzsír

– csokis krém: datolya, víz, kókuszzsír, kakaópor

 

Elkészítés:

– Alap: Az alaphoz a beáztatott és kimagozott datolyát a vízzel összeturmixoljuk, belekeverjük az őrölt lenmagot (pl. arany lenmag) és a kókuszreszeléket. Várunk kis ideig, míg a lenmag megdagad, és gyúrható masszát kapunk. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába.

– Epres krém: Az epret víz nélkül összeturmixoljuk egy kis folyékony kókuszolajjal. Édesítjük ízlés szerint, majd belekeverünk néhány evőkanálnyi útifű maghéjat, mely a sűrítő szerepet fogja betölteni, mivel képes nagy mennyiségű folyadék felszívására. A kókuszzsír majd plusz szilárdságot és krémességet fog neki adni. Az epres krémet rásimítjuk a torta alapra.

– Csokis krém: A beáztatott, kimagozott datolyát, kókuszzsírt, kakaóport és egy kis forró vizet összeturmixolunk, hogy kenhető krém sűrű masszát kapjunk, majd a tortaforma legtetejére simítjuk.

Ezt követően a tortát betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed, és már nem fog folyni, utána szeletelhető.

Jó étvágyat! 🙂

epertorta500-1

epertorta500-2

epertorta500-felvagva




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Nyers epertorta”

  1. Moha szerint:

    Nóri ez mesés, de azért nagyjából mennyiségeket nem tudnál írni? És mekkora a kapcsos tortaforma? (mert így ez nem igazán recept, bocsánat, ha valaki nem rutinos, annak vagy elfolyik, vagy a rétegek nem lesznek ilyen szépek, egyformák.)

  2. Tamás szerint:

    Nóra, ez egyszerűen le fantastic! Nagyon ügyes vagy!
    Amíg van eper, elkészítjük!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM