Nyers fasírt (diós-répás-lenmagos)






Nagyon megkívántam ma a fasírtot, és mivel egy jó adag salátát szerettem volna enni, ehhez pont jónak is bizonyult.

Régebben recept szerint próbáltam ezeket a nyers fasírtokat készíteni, de olyan igazán egyik sem vált be, most már sokkal inkább saját ízlésem és fűszerezési kedvem szerint készítem őket.

Ezt javaslom Neked is. Ha egy hozzávalót nem szeretsz, pótold egy másikkal, valamint a fűszerek mennyiségét is úgy variáld, ahogy Te szereted, hiszen a receptek nem szentírások, hanem csak ötletadók!

Hozzávalók: egy közepes répa fele, 1/3 kávédarálónyi lenmag, 3 evőkanálnyi áztatott dió, kisebb, diónyi nagyságú vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, himalaya só, bors, őrölt piros fűszerpaprika, 1-2 evőkanál búzacsíra, kis víz

Elkészítés: A répát lereszeljük, és egy tálba tesszük. A diót, vöröshagymát aprítógépben apróra aprítjuk, majd a répához adjuk. A lenmagot is megőröljük, és a fűszerekkel együtt a hozzávalókhoz keverjük. Kis vizet adunk hozzá, annyit, hogy gyúrható fasírgombócokat készíthessünk belőle.

A kész fasírtokat meg lehet picit aszalni, hogy a külseje ropogósabb legyen, ha nincs aszalód, tedd pár órára a radiátorra, míg megszikkad kicsit. Ha nem szárítod, az sem probléma.

Vegyes salátával (paradicsom, uborka, újhagyma, reszelt répa, paprika, csipet himalaya só) és madársalátával fogyasztottam.

Jó étvágyat! 🙂

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Nyers fasírt (diós-répás-lenmagos)”

  1. háziasszony szerint:

    „a receptek nem szentírások, hanem csak ötletadók!”
    Nagy igazság! Aki idáig eljut, onnantól számít igazi háziasszonynak…:))

    Ezt a fasírtot muszáj megcsinálni, csak jó lehet!

    Adri

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM