Nagyon megkívántam ma a fasírtot, és mivel egy jó adag salátát szerettem volna enni, ehhez pont jónak is bizonyult.
Régebben recept szerint próbáltam ezeket a nyers fasírtokat készíteni, de olyan igazán egyik sem vált be, most már sokkal inkább saját ízlésem és fűszerezési kedvem szerint készítem őket.
Ezt javaslom Neked is. Ha egy hozzávalót nem szeretsz, pótold egy másikkal, valamint a fűszerek mennyiségét is úgy variáld, ahogy Te szereted, hiszen a receptek nem szentírások, hanem csak ötletadók!
Hozzávalók: egy közepes répa fele, 1/3 kávédarálónyi lenmag, 3 evőkanálnyi áztatott dió, kisebb, diónyi nagyságú vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, himalaya só, bors, őrölt piros fűszerpaprika, 1-2 evőkanál búzacsíra, kis víz
Elkészítés: A répát lereszeljük, és egy tálba tesszük. A diót, vöröshagymát aprítógépben apróra aprítjuk, majd a répához adjuk. A lenmagot is megőröljük, és a fűszerekkel együtt a hozzávalókhoz keverjük. Kis vizet adunk hozzá, annyit, hogy gyúrható fasírgombócokat készíthessünk belőle.
A kész fasírtokat meg lehet picit aszalni, hogy a külseje ropogósabb legyen, ha nincs aszalód, tedd pár órára a radiátorra, míg megszikkad kicsit. Ha nem szárítod, az sem probléma.
Vegyes salátával (paradicsom, uborka, újhagyma, reszelt répa, paprika, csipet himalaya só) és madársalátával fogyasztottam.
Jó étvágyat! 🙂
„a receptek nem szentírások, hanem csak ötletadók!”
Nagy igazság! Aki idáig eljut, onnantól számít igazi háziasszonynak…:))
Ezt a fasírtot muszáj megcsinálni, csak jó lehet!
Adri