Az ötletet Tibor adta, aki annyira csodás árpafasírtocskákkal és homoktövis bogyókkal tálalta ezt az ételt, hogy rögtön szaladhatnékom volt a kertbe, hogy megnézzem, mekkorák az én kis spenótleveleim.
Voltak már akkorák, hogy szedtem belőlük egy csokorral, és elkészítettem az ebédemet.
Köszönöm az ötletet, nagyon finom volt. :))))
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók: 1 csokor friss, nyers spenótlevél, 1 nagyobb gerezd fokhagyma, kb. 1,5 dl zabtej és víz keveréke, nagyon kevés citromlé, himalaya só, és a krémesség kedvéért pár szem kesudió, ha túl híg: egy kevés útifű maghéj vagy zabkorpa.
Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixoljuk, tányérba töltjük. Tetszés szerint díszíthetjük. Én most apróra vágott retekkel, uborkával, újhagymával, fenyőmaggal és lucerna csírával szórtam meg a tetejét.
Frissen szedett spenótlevél:
A végeredmény:
Jó étvágyat! 🙂
Hát ez valami csoda. A spenót főzelék eddig is a kedvenceim közé tartozott, de így nyersen elmondhatatlanul friss és intenzív az íze. Isteni!
Szuper! :))) Nagyon örülök neki, hogy ízlik! <3