Nyers fokhagymás spenótfőzelék






Az ötletet Tibor adta, aki annyira csodás árpafasírtocskákkal és homoktövis bogyókkal tálalta ezt az ételt, hogy rögtön szaladhatnékom volt a kertbe, hogy megnézzem, mekkorák az én kis spenótleveleim.

Voltak már akkorák, hogy szedtem belőlük egy csokorral, és elkészítettem az ebédemet.

Köszönöm az ötletet, nagyon finom volt. :))))

Ahogy én készítettem:

Hozzávalók: 1 csokor friss, nyers spenótlevél, 1 nagyobb gerezd fokhagyma, kb. 1,5 dl zabtej és víz keveréke, nagyon kevés citromlé, himalaya só, és a krémesség kedvéért pár szem kesudió, ha túl híg: egy kevés útifű maghéj vagy zabkorpa.

Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixoljuk, tányérba töltjük. Tetszés szerint díszíthetjük. Én most apróra vágott retekkel, uborkával, újhagymával, fenyőmaggal és lucerna csírával szórtam meg a tetejét.

Frissen szedett spenótlevél:

A végeredmény:

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Nyers fokhagymás spenótfőzelék”

  1. Andi szerint:

    Hát ez valami csoda. A spenót főzelék eddig is a kedvenceim közé tartozott, de így nyersen elmondhatatlanul friss és intenzív az íze. Isteni!

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szuper! :))) Nagyon örülök neki, hogy ízlik! <3

Szólj hozzá, mondd el véleményed!