Nyers fokhagymás zab”piritós”






Fokhagymusz piritusz :))) – azaz fokhagymás „pirítós” lesz belőle, ha megaszalódik. Zabtej maradék anyagából készítettem. Hozzáadtam egy kis őrölt és egész sárga lenmagot, szezámmagot, sót, borsot, fokhagymát, vizet és kiterítettem az aszalóba.

Nagyon gyorsan szárad, szerintem nemsokára már készen is lesz.

Megkenem valami finom kencével, és vacsorára zöldségekkel elropogtatok belőle egy adagot.

Vacsorára el is készült a nyers fokhagymás „pirítós”, amit zöldségekkel fogyasztottam. Hmmmm…. a kréker lap elbírt volna dupla annyi fokhagymát is, de sebaj, mert még megkentem a tetejét fokhagymával, úgy, ahogy azt a piritós kenyereknél megszoktuk. Nem kentem rá semmiféle kenős dolgot, nem hiányzott rá, a fokhagyma íz pótolta ez a „hiányosságot”.
És most isteni fokhagyma illatom van. :))))))




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

4 hozzászólás to “Nyers fokhagymás zab”piritós””

  1. R. Anikó szerint:

    Kedves Nóra!

    Ha lenmagot vagy szezámmagot használsz egy nyers ételhez, előtte szoktad áztatni (és utána persze kiszárítani)? Én a diót, mandulát szoktam áztatni, de nem tudom, hogy a lenmagot is kell-e?

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Krékerben, ha egészben használom, akkor szoktam áztatni, ha valamibe ledarálom, akkor azt nem, mivel kocsonyás anyagot ereszt magából, és utána már darálhatatlan.

  3. Karolina szerint:

    Szia Nóra!
    Meg szeretném csinálni ezt a pirítóst,de még nem aszaltam.
    Azt szeretném megkérdezni,hogy az aszalóba sütőpapírra kenném,nagyon ráragadna?
    Köszönöm válaszod!

  4. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Karolina!
    Egy picit lehet, hogy ráragad, de könnyen leszedhető utána. Én is aszaltam már sütőpapíron, kicsit macerás, de jobb híján megfelel, működik úgy is a dolog. 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM