Nyers gomba gyros aszalt zöldségpitában






Nyers módon készítettem ezt a gyrost.

Ez az első, egész finom lett, bár nekem kicsit sósra sikerült, ebből levonva a tanulságot a másodikat már kevésbé sózom.

Hús helyett gomba, tészta helyett aszalt zöldséglap lett a pita, a tzatziki pedig magtejfölből készült.

Hozzávalók:

görög saláta: 1 paradicsom, uborka, olívabogyó, avokádó vagy tofu (sajt helyett), – a hozzávalókat összekockázzuk, és egy tálba tesszük

tzatziki: magtejföl, reszelt uborka, kapor – a hozzávalókat összekeverjük, de előtte a reszelt uborkát nyomkodjuk kicsit ki, hogy ne legyen túl tocsakos

gyros hús: gomba, extra szűz olívaolaj, fűszerek – a gombát megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Az olívaolajba belekeverjük a fűszereket (én grill fűszerkeveréket és mustáros pác fűszerkeveréket tettem bele, amiben nincs adalékanyag és nátrium-glutamát, a bolti gyros fűszerkeverékben sajnos van, ezért az kilőve). A szeletelt gombát pár órán keresztül pácoljuk az olívaolajban, és kész is van. Én kicsit betettem az aszalóba, hogy aszalódjon, ez még plusz ízt adott neki, és a gomba is csodásan megpuhult. Meg sem lehet különböztetni a főtt gombától.

– pita: 2 kisebb cukkini (én most tettem bele egy-két karikányi sárga- és fehér répát is, és sót, de ezt nyugodtan el lehet hagyni, legközelebb én is el fogom). A 2 cukkinit turmixgépben összeturmixoljuk, és aszaló tapadásmentes lapjára tesszük kör alakban. Kicsit vékonyra sikerült, egy-két helyen kilyukadt, de ez a végeredményen nem rontott. Legközelebb majd kisebbre csinálom de vastagabbra.

Elkészítés:

A pitát kiterítjük, ráhalmozzuk a görög salátát, a gyros húst, majd megkenjük tzatzikivel, és az egészet feltekerjük. Frissen fogyasszuk.

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM