„Gyere golyó, hammm bekaplak!” :))) –
mondta Nóri kerekre nyílt szemmel, száját nyalogatva, és tééényleg beleharapott ebbe a kakaós csodába. 🙂
….
Hozzávalók: kakaópor, datolya, mandula őrlemény, kókuszreszelék
Elkészítés: A mandula őrleményhez (előzőleg áztatott, héjától megfosztott, szárított és ledarált mandula) hozzá keverjük a kakaóport, majd a datolyáról alaposan lemossuk a ragadós glükózszirupot, kimagozzuk, és aprítógépben datolyavajjá pépesítjük. A datolyavajat hozzágyúrjuk a kakaós-mandulás keverékhez, golyókat formálunk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Nem szükséges tovább édesíteni, mivel a datolya amúgy is édes. Ha a datolyától nem állna össze, mert kicsit keveset raktál hozzá, akkor kis növényi tejet gyúrhatsz hozzá, hogy nedvesebb/gyúrhatóbb legyen.
Ez a golyó a kekszből készült kókuszgolyó egészségesebb, adalékanyagmentesebb alternatívája. De mivel olajos magból készült, ezért csak mértékkel: bőven elég belőle egy golyó is.
Ezt a mag”tésztát” felhasználhatjátok nyers torták alapjaként is: kapcsos tortaformába nyomkodva remek alapot nyújt finom nyers krémeknek.
Próbáljátok ki! Jó étvágyat! 🙂