Nyers lecsó


Lecsót készíteni nem csak agyonfőzve lehet, hanem nyersen is. Ugyanazok a hozzávalói, mint a főtt lecsónak, csupán nem hagyjuk, hogy a legértékesebb tápanyagok kárba vesszenek.

Az igaz ugyan, hogy a főtt paradicsomból a likopin nevű színanyag jobban hasznosul, jobban felszívódik, viszont ha mérlegre tennénk a főtt és nyers paradicsomot tápanyagtartalom szempontjából, akkor a nyers felé billenne a mérleg mutatója.

Hozzávalók: 2 db sárga húsú paprika, 1 kisebb vöröshagyma, 2-3 db érett paradicsom, őrölt piros paprika, Himalaya só, extra szűz olívaolaj.

Elkészítés: A paradicsomot, paprikát és vöröshagymát apróra vágjuk, majd őrölt pirospaprikával és Himalaya sóval összeforgatjuk. Kiveszünk belőle egy kis darabot, teszünk hozzá egy kis extra szűz olívaolajat és azt botmixerrel pépesítjük. Ez lesz a szósz. A szósszal leöntjük a zöldségeket, összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is.

Ha elsőre idegenkedsz tőle, próbáld ki úgy, ha a családnak főtt lecsót készítesz, akkor keverd ezzel a Tiédet. Sokszor én is így szoktam, hogy kevés főtt lecsóba kockázok még paradicsomot és paprikát.

Jó étvágyat! 🙂
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!